Ser republicà o republicana una evolució lògica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Espanya no pot canviar, ha de ser un regne per sempre amb el record que un dia va ser un imperi. Una monarquia que com ho hem vist és corrupta de facto i també per la seva fundació, que no admet cap mena d’esmena. El fet que el rei o la reina siguin catòlics no ajuda gaire. La filiació queda més que clara: Déu, rei, bisbe, pare, hereu d’una cort celestial que és barreja de decorat de cartó pedra amb el glamur tan estimat per les revistes com “Hola” o d’altres que s’hi assemblen (sense comentaris…).

Unes sagues colpides per factors degeneratius importants, que posen en qüestió la renovació democràtica i uns deures encara pendents i que els principals partits polítics no volen considerar.

Unes històries de Barbies i de Kens molt allunyades de la crua realitat. La monarquia Espanyola disfressada de parlamentària, és totalment inútil, ni tan sols pot garantir l’estabilitat del sistema. Nosaltres apostem per un camí que es va aturar el 1939. La guerra civil havia acabat seguida d’una repressió brutal i un obscurantisme caverna emparat en el nacional catolicisme.

Ara bé, una altra cosa és plantejar un canvi històric per canviar-ho tot i reprendre la via cap a una república de les persones, abans que la dels beneficis, on la meritocràcia i la justícia social haurien de ser les úniques vares per mesurar la qualitat de les servidores públiques.

Dimecres vinent se celebra l’aniversari de la república, que va proclamar Macià des del balcó de la Generalitat de Catalunya.

Pensar el que ha de ser el nostre país, és questió de no deixar fer als partits polítics, que volen manar, perquè són la petita o gran burguesia catalana que no veu que el poder se’ls hi pot escapar i fan tot per posar pals a les rodes.

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa