Què és l’Alternativa?

L’Alternativa del Pirineu és una associació Sociocultural sense ànim de lucre. La  seva seu social es troba a la Seu d’Urgell, però el seu àmbit d’acció i actuació s’estén per tot el Pirineu.

L’Alternativa del Pirineu està formada per la seva junta i pels seus socis i sòcies.

Els nostres orígens

L’Alternativa del Pirineu es va fundar l’any 2017, amb una clara vocació i compromís cap a les persones i promocionant els valors del republicanisme amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament social i cultural del nostre territori, per tant de tenir una societat més justa, equitativa i inclusiva.

Quins són els objectius de l’Alternativa?

Vetllar pels drets socials, mediambientals i econòmics de les persones del territori.

Promoure accions de caràcter cultural.

 Denunciar el sistema capitalista que empobreix la nostra societat.

Fomentar l’ús del català en les nostres activitats així com en les nostres publicacions, tant a la pàgina web com a la revista en paper.

Què hem fet i què fem?

Publicacions en paper. En aquestes publicacions demanem col·laboració a diferents persones autores i tractem diferents temàtiques de caràcter social i cultural, d’acord amb temes de l’actualitat o d’altres que s’estimin d’interès.

Exposicions. Pensem que l’art és una bona eina de reflexió i periòdicament hem fet diferents exposicions per abordar diferents temàtiques.

Cafè col·loqui i cafè  filosòfic Mensualment, a l’Ateneu de la Seu d’Urgell fem una trobada de debat, plantegem diferentes problemàtiques per a poder exposar, debatre i reflexionar.

Fira Art and Roc. Anualment el darrer mes de juliol, fem una fira d’art al carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell, amb la intenció de dinamitzar el nucli antic de la nostra ciutat i sumar sinergies amb artistes i altres entitats.

Actes de l’associació:

Cafè filosòfic:

Cafè col·loqui: