Políticament correcte: aquestes dues paraules m’han fet riure o plorar segons les circumstàncies.
No tot i sempre és el mateix, el políticament correcte pot canviar segons les influències dominants i tots sabem que a occident la influència dominant és l’anglosaxona, i perquè això: perquè econòmicament els Estats Units és el país més desenvolupat i mana a la nostra vida important costums i noves maneres de ser.
És evident que el políticament correcte contrasta amb l’esperit crític i són dues formes de ser, dos conceptes completament oposats.
El políticament correcte, vol dir el que s’anomena “mainstream” que vol dir el corrent d’opinió principal, el que dissenya els grans mitjans de comunicació, televisions, plataformes digitals, etc. i que imposa una manera de pensar, aquí en diem: això està de moda o no està de moda.
S’han comès molts crims i massacres en nom del políticament correcte per eliminar tota mena de veus dissident o corrents que van contra el sistema polític o econòmic.
El repte és saber quin tipus d’educació donen als nostres fills i quins mitjans de comunicació o plataformes són les que influeixen sobre les persones i això fa que la diferència entre el que és correcte i no ho és oficialment és encara més ample.
Tenir un esperit crític i cultivar-lo no vol dir negativisme sinó examinar amb cura tot el que està passant al nostre voltant, saber quins són els actors i el perquè passa el que ens afecta directament.
Clar que cultivar l’esperit crític o la formació crítica és una pedra a la sabata del sistema, i per això l’esforç continu dels poders econòmics i polítics per i de forma subliminar imposar la seva visió del món, per exemple: ara ser anti rus, està de moda i de forma obligatòria hem d’estar amb els Ucraïnesos i aprovar l’extensió de l’OTAN.
Dins de la mateixa Rússia el que està en contra de la guerra d’Ucraïna i ho publica, pot anar directament a la presó.
Què vull dir quan explico això: la democràcia nostra occidental que s’ajusta a paràmetres internacionals de valoració social i política no és tanta democràcia perquè som ostatges d’un sistema econòmic que per si mateix es defineix com el millor del món, l’únic possible com molts de nosaltres sabem que no és així.
Doncs, demà dijous dia 23 de febrer, data molt assenyalada, per cert, en Jordi Escuder, de l’Alternativa i professor retirat de filosofia de l’Institut Joan Brudieu ens definirà el que entén per políticament correcte.
Us esperem a l’Ateneu de l’Alt Urgell a partir de les 20 h.
Yann Marais