La democràcia és el futur

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Ja fa anys que al “primer món” sonen les trompetes de col·lectius i partits neofeixistes i d’extrema dreta que posen en entredit els drets fonamentals. No és estrany perquè són els fidels servents del sistema neoliberal amb companyies transnacionals i globals que tenen capital a bastament per manipular els mitjans de comunicació creant opinions que tot sovint se sostenen damunt idees falses o mentides, la qual cosa suposa un poderós sistema de propaganda.

Prou sabem a L’Alternativa el que és interpretar situacions i escriure sobre el que hem vist o sentit analitzant des d’un punt de vista de classe el que està succeint.

Hem arribat a la conclusió que el combat més immediat i urgent és el combat per la democràcia, per la llibertat ben entesa, pel respecte per als drets humans, per la defensa de la llengua i Països Catalans, per un futur republicà i equitatiu, on les persones siguin considerades persones i no com a objectes de mercat.

La pregunta que ens podríem fer és: “això és veritablement revolucionari?”

Resposta: “en aquests moments fer respectar els drets humans és l’autèntica revolució també per garantir els drets del planeta, per assegurar el futur a les noves generacions perquè l’esperança d’un món millor és i serà sempre l’horitzó de les classes populars”.

Dir això sembla quelcom que no és gens original perquè no ho veuen, perquè el sistema s’encarrega de fer-los veure que l’únic que importa és comprar wambes a 100€, tenir el patinet elèctric últim model i consumir menjar-brossa. No podem culpar per la propaganda del sistema el jovent enverinat per aquest quan no sap què ha de fer i que molt sovint es suïcida poc a poc fins arribar a la victòria final.

Lluitar per la pau, per tots els drets de les persones i contra aquest capitalisme ultraliberal és un deure democràtic i per la vida humana.

En aquest 2022, davant l’augment de preus l’únic que cal és la mobilització ciutadana i hi tornarem tants de cops com sigui necessari.

Yann Marais.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa