El temps no cura cap ferida.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Vilosell és un petit poble de Les Garrigues aturonat enrevoltant les ruïnes minces del castell del mateix nom. Tanmateix a Vilosell s’hi fa gent de pinyol vermell. Per posar-ne tan sols un parell exemples dels dos darrers segles: Josep Caixal i Estradé, bisbe de nostra diòcesi d’Urgell entre 1853 i 1879, i Joan Tarragó Balcells, membre del PSUC i fundador d’una biblioteca clandestina dins el camp de concentració i d’extermini de Mauthausen i, per tant, un home culte, prudent i ferm: va sobreviure a Mauthausen des del 23 de gener de 1941 fins al 5 de juny de 1945!

Aquest comunista i el seu fill Llibert(!) signen el llibre Heretar Mauthausen que es presenta avui mateix, nou de setembre, festivitat de sant Pere Claver, a les set de l’horabaixa a la llibreria El Refugi del carrer dels canonges de la Seu d’Urgell.

Per cert, per què ni l’esmentat Joan Tarragó Balcells(1914-1979) ni Francesc Boix Campo(1920-1951), el pres i fotògraf que el retratà tot just unes setmanes després d’alliberat Mauthausen pels nord-americans, per què cap d’ambdós no surt a la Gran Enciclopèdia Catalana i Josep Caixal i Estradé sí?

Andreu Escales i Tous.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa