El món mundial i esfèric

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

El Mundial de futbol de Catar és una aberració internacional, una afirmació que no és gratuïta, tant és així com que la FIFA s’embutxacarà 6000 milions de dolars d’ingressos en productes derivats.

El mundial de Catar blanqueja el vessant més radical de l’islam i no només encobreix un sistema patriarcal feudal d’explotació dels treballadors estrangers, sinó que endemés ha estat un sistema criminal on en la construcció de les estructures necessàries hi han mort al voltant de 6000 treballadors.

Els Drets Humans no existeixen a Catar i és per això que porem afirmar que les pilotes que roden pel camp són tacades de sang. I el que m’emprenya més i em fa més antifutboler (no antifútbol) és que m’agrada que la gent faci esport i activitat física i que aquest esport tan popular servesqui com a mitjà d’integració per a totes les persones vengudes de tot arreu fins a ca nostra.

Dit això, condemno el mundial de Catar, no penso mirar-ne ni un sol partit i, tanmateix, me n’assabentaré de tot, de qui perd i de qui guanya. Sé que les monarquies del golf Pèrsic, aquests microestats, en sortiran guanyant i rentaran la seva imatge pública.

Hom diu que el futbol és un esport noble jugat per brivalls (“villanos”), tot al contrari del seu germà el rugbi, un esport de brivalls jugat per cavallers.

Per acabar: denunciar l’esport espectacle on tot s’hi val fins i tot la negació dels Drets Humans i 6000 morts perquè milions d’afeccionat puguin gaudir del seu esport preferit. No m’hi trobaran!

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa