Bretxa digital i tal i tal…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Arran del cafè col·loqui organitzat per L’Alternativa pel 20 de maig passat a l’Ateneu de l’Alt Urgell, hem pogut constatar el neguit de la gent davant d’una realitat que, de fet, és una imposició. Una dictadura del sistema i del sistema informàtic que, com he dit abans, obliga la gent a passar pel tub tan sí com no, la qual cosa és contrària al mateix esperit democràtic i, en particular, a nostra lema “primer les persones”. Donem la cara, idò, per la gent marginalitzada per aquest tipus de sistema. Com alternativa proposem a l’Ajuntament que en comptes del mobil WEEK (“setmana” en bo i bell català), es faci un servici de mediació. Aquest tendria la finalitat que la gent que és obligada a fer servir el servicis digitals per fer qualsevol gestió( inclosa la de llençar la merda que, aquí i allí, ara i sempre, caurà pel seu propi pes) la pogués fer sense cap mena d’angoixa, sigui aquesta per desconeixement informàtic, sigui per manca de diners.

Amb l’heroicitat d’ una funcionaria concreta que fa bé la seva feina no n’hi ha a bastament per atendre a totes les persones amb analfabetisme digital. Farem arribar aquesta petició a l’Ajuntament perquè. en comptes de fer malbé els diners en aparadors propagandístics, el destini a ajudar realment a la gent que ho ha de menester en aquest tema.

No som tan esbojarrats com per pensar que això pugui tenir una resposta immediata però, tanmateix, insistirem en que això hauria de ser una realitat en aquest any electoral tan important per a la subsistència o no d’una coalició que fins ara ha treballat d’esquenes a la gent.

La realitat és que anem cap al fracàs i a més marginalització. L’acció dels nostres representants serà jutjada pel conjunt de la gent. Aleshores: què esperem per oferir un servici útil a la ciutadania?

Yann Marais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa