Alerta sectària

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Alerta sectes de tota mena i perilloses.

El cap de setmana anterior al darrer (aquest de la Diada) vaig apropar-me fins al Parc del Segre per tal d’assistir a la prova de copa d’eslàlom de canoe-caiac i en el carrer Lluís de Sabater: oh, sorpresa, em vaig topar a banda i banda amb predicadors d’una secta protestant. Estem parlant de devers una trentena de persones i, com jo feia fotos, un dels pròcers de la seva pàtria evangèlica se’m va atansar i em demanà si jo estava interessat, a la qual cosa li vaig contestar que era contrari a tot allò, i això m’ha fet reflexionar sobre aquest mètode de pressió dictatorial i ocupant tot l’espai disponible per tal d’influir sobre la gent que anava a la prova esportiva del parc olímpic.

Tot d’una m’he demanat i si hagués estat una parada de grups de l’esquerra independentista o de Suport Mutu que aprofitant l’avinentesa haguessen volgut fer proselitisme, llavors el més probable és que haguéssem tengut una intervenció dels Mossos, evidentment repressiva.

A qui han demanat permís per tal de posar deu o dotze parades d’aquest particular Via Crucis? a l’ajuntament? a la pròpia organització esportiva o a ningú?

Cal demanar-se per quins set sous a la Seu d’Urgell les sectes, i n’hi moltes i qualcunes especialment perilloses (consignades amb noms i cognoms com a il·legals pel mateix Ministerio del Interior), es troben tan a gust al nostre territori.

Tanmateix l’explicació és ben senzilla: moltes d’elles venen dels EUA i són la soca ideològica del sistema capitalista ultralliberal reinventant el concepte de Mal, de Satan, d’anormalitat per ser aplicat a les persones que els combatim, com si aquest sistema fos de dret diví i que aleshores si tu ets “estúpid i inútil” i no tens èxit a la vida és que no li ets grat a Déu i llavors eliminar-te és una tasca de salut pública als ulls d’aquestes organitzacions religioses.

Quin és el remei que hem d’aplicar? Una escola laica republicana que hauria de desenrotllat el sentit crític i de lliure albir a l’hora de prendre decisions amb una formació equilibrada i contínua per tenir les eines necessàries per lluitar contra aquestes plagues i pestes del segle XXI.

No es pot prohibir a la gent creure, emperò sí se’ls pot educar i no cal ser creient de l’Església catòlica, apostòlica i romana inclosa, per tal de respectar els drets humans i defensar-los.

Nosaltres diem: primer són les persones i que s’ha de dar la cara per aquestes persones, ja que la situació social s’agreugerà molt i molt, i la demana que és realment important és: “cal creure en Déu per ajudar-se els uns als altres”? La resposta evidentment és “no” i fins i tot a França existeix una organització que es diu “Socors popular” i que és totalment laica i aquí a la Seu d’Urgell n’hi ha una altra que es diu “Suport Mutu” i que no té res a veure amb cap organització religiosa.

La situació de les persones depèn del seu estatus econòmic, de si tenen o no tenen feina, de si són emigrants o no, o bé moltes altres contradiccions i circumstàncies adverses.

Curiosament el déu catòlic no intervé per salvar a ningú en aquest món o si ho fa, des d’un altre punt de vista religiós, és per enfonsar encara més la persona. Com sempre és la lluita de classes la llavor revolucionària que ens portarà a l’alliberament social i que qui vulgui creure ho faci de ca seva estant, ja que en aquests moments l’únic déu evident i palpable és la llauna d’un refresc tan famós com dolent per a la salut.

Yann Marais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa