1r món

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Estem al 1r món i amb la COVID-19 hem pogut, al llarg d’aquests mesos passats, rebre la vacuna contra la pandèmia.

Que bé, com podem dir el contrari. Nosaltres que estem en aquest món tan competitiu estem mig salvats, però, tot i això, grinyolà per tot arreu.

Aquí som privilegiats, perquè, i dic som, per què és una mena de qualitat permanent com si formés part del nostre ADN, som descendents de conquistadors, de colonialistes, d’esclavistes que en nom de crist i la santa trinitat vam arrabassar els recursos i les riqueses dels pobles que vam massacrar i sovint exterminar. Aquests salvatges amb religions rares, llengües i costums que en cap cas podien correspondre amb gent “civilitzada”.

Hem conquistat terres i continents per major glòria de reis emperadors, dictadors i potències imperialistes. Tots i totes som culpables. Ara volem defensar les nostres llibertats, que tant van costar d’assolir.

Decidim no vacunar-nos en nom de la defensa de les llibertats individuals, quan països sencers d’Àfrica, d’Àsia i d’Amèrica clamen per tenir vacunes.

El que hem après d’aquesta pandèmia és que com evidència tossuda i recurrent, l’evolució és un fet innegable i tots els creacionistes del món sencer estan equivocats i les seves teories creacionistes són un engany destinat a dominar i controlar les persones. Aquí tenim sort, ens podem vacunar, però i al Marroc, a Mali, a l’Argentina, al Brasil, a Nicaragua…

Les companyies farmacèutiques es fan d’or i guanyen el que no han guanyat en anys. La lògica d’un sistema injust que en aquest cas, com en molts altres desborda la lògica del benefici per contra definir la urgència planetària i posar a disposició de tothom les patents que ens poden deslliurar d’aquesta malaltia.

Quan els valors vinculats són els de l’èxit econòmic a qualsevol preu, aleshores és com si la veda s’hagués obert i que les persones portessin a sobre una diana. Un sistema on el company de feina és considerat com enemic i no aliat.

Prou de barbàries, ens salvarem tots i totes, o no ens salvarem cap de nosaltres.

Els valors republicans i socialistes i la responsabilitat personal són el canvi que necessitem.

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa