1r de maig de 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Aquesta data simbòlica del 1r de maig no és solament una data per recordar i per aplegar velles glòries passades sinó que ha de ser una oportunitat per il·lustrar el seu significat.

Podem anar a la muntanya, a la platja, al poble, podem fer mil coses diferents, sense que a primera vista no passi res.

Hi ha, de ben segures reivindicacions que les classes populars volen expressar?

Sense cap dubte aquestes reivindicacions hi són, però no per voler protestar perquè el 1r de maig és un dia per fer visible el que es vol reclamar, sinó perquè enguany hi ha encara molt pel que protestat i mobilitzar-se.

El retorn del mercat de 2a mà n’és un exemple clar i català i urgellenc.

El carrer dels Canonges, és un carrer de la Seu d’Urgell; ha estat un lloc de mercat, on l’activitat comercial era important.

Aquests darrers anys, aquest carrer va acollir els dissabtes al matí el mercat dels Encants, on la gent més pobra, colpida pel sistema capitalista podia vendre les seves pertinences.

El nou batlle de la ciutat va voler desfer-se d’aquest mercat per raons classistes amb el suport d’ERC que hauria de recolzar les classes populars, però que en realitat és una còpia de JUNTS per CAT aquí a la comarca, on el seu responsable exerceix de funcionari polític, malbaratant tot el capital polític assolit per altres responsables en èpoques passades.

Volem lligar la reivindicació del retorn del mercat de segona mà, el primer de maig com una exigència cabdal per recuperar la vida en un desert econòmic agreujat per la crisi de la covid-19.

Volem insistir sobre el fet d’un exercici d’economia comunitària que escapa al control de voltors i altres ocells de mal auguri, un espai de lliure albir molt interessant que engega una idea de recuperació del carrer amb un ambient festiu on tothom té el seu lloc.

Tots són pretextos per no voler recuperar aquest mercat: que si diners negres o material robat (sempre es criminalitza les persones quan es vol eliminar una “manifestació” popular), una ordenança municipal que no sabem si es va fer tot amb l’excusa de la covid-19.

Srs. batlles i altres funcionaris polítics, doneu la cara!

Expliqueu quin projecte teniu pel carrer dels Canonges, si realment en teniu un.

Pel 1r de maig els veïns, veïnes i venedors del mercat dels encants de Canonges demanem la seva reobertura immediata.

Yann Marais.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa