Lliçons de la Diada d’enguany, 2022(mana el poble).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Cal un canvi de cicle i les quines queden enrere que s’hi posin fulles. És totalment legítim que els partits polítics tenguin les seves estratègies. El context socioeconòmic i polític, amb una pujada de l’extrema dreta, ha canviat moltíssim. És també un factor que és internacional, una tendència política que afecta a tots els països.

La presència de Vox al tauler d’escac de la política aquí, a l’estat espanyol, és una variable a tenir molt en compte pels interessos de Catalunya. Tanmateix la lliçó més important d’aquesta Diada és el poc crèdit que tenen els partits polítics, de casa nostra i els altres. D’aquí la rebel·lia de l’ANC i de moltes de nosaltres que estem fartes de divisions al si del govern de la Generalitat i que, ja que hi són, que facin bé la feina d’una vegada.

Tot i així i amb les condicions dolentes que estem patint, desmobilització de la gent inclosa, penso que la manifestació de l’ANC ha sorprès a tothom.

Pel que fa a mi em reafirmo en el que he dit en un article anterior: els partits polítics són instruments i els i les que decidim som nosaltres, llavors empraré la mateixa frase: la independència serà del poble o no serà.

Yann Marais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa