“Tot per al poble però sense el poble”?

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en pocket
Pocket
Compartició en whatsapp
WhatsApp

Com ja sabeu, aquest era el lema de la política dels reis absolutistes europeus al segle XVIII, però a partir del dissabte vespre a l’Ateneu els assistents al col·loqui sobre la gestió dels residus urbans a l’Alt Urgell vam comprovar que no sols són reciclables el vidre, paper, envasos,…..,sinó també els eslògans immemorials i, en aquest cas per part de les actuals corporacions municipals del nord de nostra comarca. I, en aquest sentit, un cop més es demostra si no fos ja prou cridaner la manca de democràcia real avui dia al Pirineu. Això vol dir que imposar una despesa pública d’un milió d’euros sense haver-ho consultat a la població és massa agosarat, quant i més amb la quina està caient.

Educar i ensenyar a petits i grans (la pedagogia no té data de caducitat) hauria de seguir sent la primera tasca de les “nostres” Estimades Autoritats, si més no fins al moment que nosaltres, pobre poble analfabet, assoleixi majoria d’edat mental, la qual sembla ser que encara no tenim i per això les nostres estimades autoritats els imposen un sistema classista, tecnocràtic i caríssim no nomes en diners sinó socialment.

Com potser fins ara no hem estat prou didàctics, a partir d’ara procurarem ser-ho més:

dissabte passat a vespre L’Alternativa organitzà a l’Ateneu un col·loqui-debat sobre la gestió dels residus urbans a l’Alt Urgell amb el subtítol amb signe d’interrogació :” Contenidors intel·ligens? “.Com estava previst hi van assistir un regidor de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i, via telemàtica, el gerent de la Mancomunitat d’escombraries de l’Urgellet.

El primer va fer la presentació de l’acte i de seguit passà la paraula al segon, el gerent, que ja no la va deixar més fins acabar la seva classe magistral sense pauses intermèdies no fos cosa que algú li pogués retreure res ni tan sols quan feia ús de les preguntes en veu alta que sols ell sabia contestar correctament. Amb tot això el col·loqui va acabar màgicament transformat en un míting molt assemblat als electorals, això sí amb moltes dades tècniques concretes que de1mostren segons sembla que hi ha hagut una “dècada perduda”, l’última a l’Urgellet pel que fa al reciclatge. I, davant això, sols van ser proposades dues alternatives (el porta a porta o els contenidors “intel·ligents”), cap de les quals no implicava l’autocrítica a la gestió dels darrers deu anys.

Si per a celebrar o no uns possibles JJOO al Pirineu en 2030 es farà un referèndum, si per debatre el futur polític de Catalunya es demana a preu de presó o exili un referèndum: ¿per què per gastar 1 milió d’èuros de diner de tots i totes en temps de crisi pandèmica no podem fer un referèndum previ (quant i més quan som governats pels mateixos partits que defensen el referèndum per Catalunya)?

Redacció de L’Alternativa.

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en pocket
Pocket
Compartició en whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa