Que passa al hospital?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Reclamen millores pels auxiliars d’infermeria al Pirineu en el marc del Dia Mundial del col·lectiu. El personal de l’hospital és com tots els col·lectius de treballadors i treballadores. Els conflictes d’interessos es veuen reflectits amb les categories diferenciadores, on sembla que hi ha personal de primera i la resta. El que ens ha ensenyat la pandèmia és que tothom passant per totes les categories, tothom és essencial com també en altres àmbits. i per això publiquem aquesta valoració d’activistes de la intersindical catalana

Reclamen millores pels auxiliars d’infermeria al Pirineu en el marc del Dia Mundial del col·lectiu

El Comitè d’Empresa del Sant Hospital demana que el nou plus per a metges també beneficiï d’altres professionals del centre mèdic. La Intersindical considera la situació actual com una “discriminació salarial”

Amb motiu del Dia Internacional de les TCAI (tècniques i tècnics en cures auxiliars d’infermeria), els sindicats amb presència als centres mèdics de l’Alt Pirineu han reivindicat novament un major reconeixement de la seva tasca. A nivell més concret, el Comitè d’Empresa de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell demana que el plus econòmic per a metges i diplomats que aposten per treballar en centres pirinencs també beneficiï d’altres perfils professionals que conformen aquests complexos mèdics.

Des de la Intersindical, un dels sindicats amb presència a l’FSH, consideren que aplicar aquest incentiu només a dos tipus concrets de professionals és una “discriminació salarial” i asseguren que aquest fet ha generat “molt malestar” entre el personal. Per això, reivindiquen que es faci extensiu a tots els integrants dels hospitals pirinencs, amb l’objectiu d’afavorir la consolidació de la plantilla davant el fet que molts professionals prefereixen optar per centres d’àrees urbanes. La Intersindical conclou que en aquest Dia Mundial de les TCAI “cal recordar la importantíssima tasca d’aquest col·lectiu” i que a la sanitat tothom és “un equip”. Actualment, a banda de la Seu, aquest nou plus també s’ofereix a l’Hospital del Pallars, a Tremp.

A nivell més general, Comissions Obreres defensa que s’avanci en “la requalificació professional i l’actualització de les funcions, que tot i les mobilitzacions i avenços, ara estan en punt mort”. En un comunicat, el sindicat demana “que el Govern escolti les propostes” de les TCAI, que faci “una actualització d’acord amb la realitat” i que “modifiqui els estudis reglats de la categoria”.

En aquest sentit, recorden que aquesl col·lectiu ha demostrat més que mai la seva vàlua els darrers mesos, des que va començar la pandèmia de la COVID-19, pel que fa a l’atenció directa al pacient i a donar “suport i confiança en el moment de pal·liar el dolor i les pors que se senten davant la malaltia i, de vegades, la mort. CCOO vol “mostrar aquest reconeixement i agraïment” i esperen “que es vegi reflectit en un canvi de nivell i en l’apoderament de tot el col·lectiu i en tots els llocs de treball on les TCAI prestem els serveis donant el millor”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa