Postal en blanc i negre per a una barcelonina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Perdona, companya, aquí estem enfora de Barcelona, on suposo jo que tu resideixes.

Et parlo de “tu” perquè tinc edat suficient per porer fer-ho, si bé el respecte va inclòs en aquest “tu”.

Per ventura no te n’has adonat que aquí les coses no són com tu voldries ni tampoc nosaltres.

Aquest restaurant de què parles per a nosaltres és una mena de refugi, el primer o segon segons es mira perquè amb molts d’esforços ha sobreviscut a la pandèmia.

L’exposició de fotos tan original que has pogut veure és l’expressió del nou gènere, de transcendir-lo per anar cap a l’universal.

Respecte a l’altre refugi, la llibreria la tenim amb molta de sort, existeix i tant de bo que hi hagués en nostra ciutat tan conservadora més indrets alternatius com ara aquest on tu has tengut l’oportunitat de presentar el teu llibre Elles competeixen.

El mercat, especialment al carrer dels canonges, és un dels més antics de Catalunya, una estampa del passat que ens indica la importància d’aquesta ciutat que vas albirar però sense tocar-la.

La gent endiumenjada de bateig, de noces o d’enterro marca el ritme no se si sincopat però en tot cas provincià i atemporal, que determina encara el poder de l’església catòlica, apostòlica i romana.

Estimada escriptora novella: et desitjo molts d’èxits professionals en la teva prometedora carrera i et convido a tornar a la Seu amb més temps per conèixer-la millor al so d’una guiterra tocant a l’endret de la catedral amb una noieta ballant, una imatge romàntica que no ho és tant quan es tracta de captar diners per millorar l’ordinari d’una família.

Per tant, canvia d’ulls i de mirada. Oblida Barcelona i trepitja pam a pam la Catalunya real. És per això que t’envio aquesta postal en blanc i negre i amb aquest escrit perquè puguis reflexionar com la ciutat t’ha posat una bena als ulls.

Yann Marais de L’Alternativa.

P.S. Aquest article ha estat fet en resposta a l’intitulat “Bon dia, absurd!” d’Anna Ballbona, publicat a “Quadern”(p. 7) del diari “El País” del diumenge 29 de maig 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa