Mauthausen, la història es repeteix

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

El dilluns, 20 de març d’enguany, 2023, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va fer un homenatge als urgellencs i les urgellenques internats al camp de Mauthausen, posant plaques a terra en 5 llocs del nucli antic. Realment donem suport a aquesta iniciativa de recuperació de la Memòria Històrica d’aquesta època negra de la història d’Alemanya i d’Europa on es va voler instaurar un sistema ultraautoritari basat en l’exclusió social i racial i que és la imatge política de l’ultraliberalisme on els drets fonamentals van ser trepitjats d’una i mil formes.

L’Alternativa amb el seu tarannà antifeixista i antimasclista no pot deixar de banda una tema tan important com aquest en uns moments el seny s’està tenyint de negre i deixant de ser-ho. També volem subratllar que les dones que participaren en naquest sistema concentracionari i d’extermini varen ser tan salvatges o molt més que els hòmens, la qual cosa per ventura enfadarà algunes persones però és la veritat històrica.

Tanmateix la història es repeteix a l’estat espanyol. La vergonya de veure un antic diputat comunista, economista de carrera, ser el portanveu de vox en la moció de censura presentada dilluns debatuda ahir al Congrés ens fa pensar que el conservadurisme no és exclusiu de la dreta. Sembla que també sigui un referent de l’esquerra institucional d’un govern que no es dignà a rebre la delegació de diputats europeus per esbrinar l’espionatge a polítics i activistes tant homes i com dones republicans republicanes i independentistes catalans.

Que em perdonin quan diem la veritat però no vàrem néixer per amagar nostra posició pensem que el govern espanyol hauria dat la cara per respondre aquests diputats i diputades en el, cas Pegasus.

Espanya un país democràtic amb una capa de vernís de honorabilitetat però que continua tenint el tics feixixtes propis d’un estat que no ha volgut desfer-se de la brossa franquista que encara arrossega.

Aleshores: estem segurs que no hi haurà més Mauthausen a Europa amb la pujada de l’extrema dreta? Jo no n’estic tan segur i com sempre els fets parlaran per si mateixos. I, parlant de fets, el nom que surt a la imatge d’aquest article és d’una persona que va ser assassinada a Mauthausen.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa