La Seu o ciutat fantasma

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Tot passejant-se pels carrers de la Seu d’Urgell ens topem amb molts de locals tancats, com ara cafès emblemàtics com el Plana o altres, i hom ja ho sap que en començar a fallar els bars això vol dir que l’economia no rutlla. Resistir essent empresari i tenint una botiga al carrer suposa un gran sacrifici, per això quan sentim parlar de dos nous súpers a la Seu ens hem de posar a tremolar.

Això pot suposar la mort de molts de petits comerços de proximitat com ja hem dit per activa i per passiva. Una classe mitjana que se’n va en orris això és terrible.

La petita i mitjana empresa són els principals creadors d’ocupació de qualsevol país i, si tanca la petita i mitjana empresa, això vol dir que ens trobem en una crisi molt fonda.

La guerra entre Ucraïna i Rússia és una bona excusa per tal d’encarir-ho tot. És un atemptat a la butxaca de treballadors i treballadores i caldria des de l’ajuntament i Consell Comarcal saber atreure petits emprenedors i emprenedores perquè s’establissen a nostra ciutat.

És realment sorprenent veure desaparèixer el teixit comercial urgellenc. La realitat s’imposa i el gran centre comercial és Andorra i la Seu cada cop més la seva ciutat dormitori, on els treballadors i treballadores venen a viure perquè al Coprincipat els preus dels lloguers són insostenibles, la qual cosa repercuteix negativament sobre el mercat immobiliari de casa nostra on trobar un pis sols es pot fer per endoll.

Aleshores: quina promoció econòmica es vol fer? Quin model de ciutat volem? Prou sabem que el petit comerç i la petita indústria són les arrels del model econòmic català on es tractava de tenir un negoci familiar per poder sobreviure i educar els fills i filles. Suara sembla que ja no és així.

Des de L’Alternativa com sempre estem a l’aguait del que passa a casa nostra perquè del que es tracta és de ser al carrer, de trepitjar l’asfalt i de parlar amb les persones que és un sistema que recomanem vivament a nostre alcalde actual.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa