El que valen els nostres residus galàctics

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en pocket
Pocket
Compartició en whatsapp
WhatsApp

Jo no sóc només el que menjo sinó també el que em queda com a residu. El menjat intento digerir-ho, però tota la resta em queda i em planteja un seguit d’inconvenients i de problemes. Aquests comencen el la botella d’aigua mineral i “acaben” en el darrer satèl·lit abandonat a l’espai i entremig hi ha tota una galàxia d’elements amb o sense data de caducitat.

El problema es remunta al “nostre” actual sistema de producció, el més ineficient i letal per a la vida a la Terra entre tots els coneguts a dia d’avui i, a nivell local es vol plantejar un sistema tecnològicament molt desenvolupat per obrir i tancar els contenidors i controlar aquesta obertura i tancament.

Sembla com una joguina infantil més, la darrera en aquest cúmul de despropòsits en sèrie que és l’actual “organització” capitalista de la producció i el consum, més coneguda habitualment com a “progrés”.

I, ara que parlem de joguines, podríem pensar que la tecnologia punta que es vol emprar seria per donar una imatge nova del servei de recollida dels residus urbans.

Ens demanem, tanmateix, des de la nostra ignorància supina: ¿fer campanyes de conscienciació sobre el nou triatge dels nostres residus potser no hauria estat més eficient, més barat i hauria fet que la gent triés millor i amb més quantitat?

Invertir un import de quasi 900 000€ mereix una explicació més detallada per justificar aquesta despesa i és per això que L’Alternativa, sempre atenta al que passa en el nostre entorn, organitza aquest cafè col·loqui “Gestió dels residus a l’Alt Urgell” aquest proper dissabte 22 de gener a les 19 hores a l’Ateneu de l’Alt Urgell (C/ Capdevila, 6,baixos).

Esteu totes i tots convidades!

Yann Marais

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en pocket
Pocket
Compartició en whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa