El mercat de segona mà de la Seu (encants de Canonges)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Ens sembla que l’ajuntament s’ha quedat una mica curt a l’hora de pensar a reobrir el mercat dels encants del carrer dels canonges de la Seu d’Urgell. Tan curt, que aquest mercat encara no s’ha reobert. Recordo que l’alternativa, amb altres venedores del carrer, vam fer una campanya per aturar el tancament del mercat (octubre del 2019). L’eslògan “no al tancament del mercat dels encants del carrer Canonges”… Diàleg i solucions.

Es va assolir una reorganització del mercat que va durar poc. Fa un any i una setmana que el mercat està tancat per ordre del PROCICAT. Pensem que a més de les raons derivades de la pandèmia n’hi ha d’altres que potser no coneixem. A la Sant Jordi d’estiu vaig oferir una solució parlant amb l’actual alcalde, que aviat no ho serà, perquè al mes de juliol del 2020 vaig oferir que es fes el mercat en diumenge, al passeig Joan Brudieu, més que res per poder complir amb les indicacions de PROCICAT. Fins aquí “MUTIS” i llengua de fusta. Dic de fusta per no dir de plom.

Amagar-se al darrere de PROCICAT és una covardia, parlar de diners en negre, deu ser un acudit. L’economia empobrida de molta gent que participava en aquest mercat no dóna i no pot donar cap alerta a hisenda perquè estem parlant de misèries, però era un lloc de trobada espectacular que ara no hi és a la ciutat.

Tots els mercats s’han reobert amb restriccions, és clar que no són de franc com ho era el del carrer dels Canonges i això explica el que està passant..

RIP mercat dels encants del carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell, potser molestava al negoci de CÀRITAS DE LUXE que tenim a la part nord del carrer i que està en locals del bisbat de l’Alt Urgell…?? Fins aquí la telenovel·la i potser amb el proper canvi d’alcalde, podrem esperar solucions, no ho crec pas. Perquè no hi ha voluntat de fer-ho: “un problema menys i ens estalviem mals de cap”. Em puc imaginar que és més fàcil pel consistori.

Per cert gràcies als regidors de la CUP, que ens van ajudar a recuperar el mercat l’octubre i novembre del 2019.

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa