Declaració

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Com a president de l’Associació Sociocultural “L’Alternativa del Pirineu” vull recordar als socis i sòcies quins són els principis sobre els quals es fundà L’Alternativa.

Allà per la tardor de 2017, en ple Procés, es va fundar L’Alternativa com a mitjà de premsa associatiu per dar veu a les persones que no en tenien.

Des d’una òptica d’esquerra compromesa i republicana es va veure la necessitat de tenir un mitjà propi i diferent basat en l’horitzontalitat de les decisions per tal de gestionar-lo. Suara l’associació ja ha estat legalitzada, la qual cosa li dóna al periòdic una cobertura legal que li era necessària.

Aleshores les línies vermelles per publicar qualsevol article eren i són:

-Censura immediata de qualsevol article de contengut sexista o masclista.

” ” ” ” ” bel·licista, militarista o que faci apologia de la violència.

Ara bé, el periòdic republicà es caracteritza per la defensa radical dels Drets Humans i la seva aplicació. Aquests són els principis que han fet de L’Alternativa el que és avui. Volem recordar això perquè al llarg dels dies i sense voler es podrien perdre aquests principis. Sobretot si ens deixem influir i condicionar per l’actualitat dels esdeveniments immediats.

Un altra marca de la casa és l’activitat sense ànim de lucre que caracteritza tant el periòdic com nostra entitat.

L’aposta per la qualitat és des del principi una preocupació major per contestar a les preocupacions de la gent dins del territori, que són els Pirineus i la Seu en particular.

El periòdic i l’associació cal que treballin en simbiosi perquè tant l’entitat com el bloc esdevenguin una referència a casa nostra, per això avui i des d’un punt de vista democràtic i assembleari proposem la renovació del consell de redacció i del consell de L’Alternativa.

Aleshores jo presento la meva dimissió irrevocable com a president i alhora jo postulo al càrrec de vicepresident de l’entitat associativa.

Si algú dels aquí presents vol presentar-se per dirigir L’Alternativa ho han de manifestar ara mateix. Si es vol canviar algun càrrec més és el moment de manifestar-ho i de fer que sigui real en un esperit d’unitat i de debat, mai d’unilateralitat o de forma dictatorial.

Aleshores la candidatura que proposa el consell de redacció queda de la següent manera:

Laura García Castillejo: presidenta de l’Associació.

Yann Marais Pinel: vicepresident.

Dolors Iscla Parramon: tresorera-secretària.

Maite Jou Escribà: primera vocal.

Josep Boniquet: segon vocal.

Ramon Noguera Palau: tercer vocal.

Aquesta candidatura representa una garantia de supervivència per a L’Alternativa i jo personalment li dono suport. Tanmateix i si l’horari ens ho permet exposarem aquí el que s’ha programat per activitats del darrer trimestre d’enguany.

Benvinguts i benvingudes a l’Assemblea i que tot sigui a fi de bé.

Yann Marais Pinel.

La Seu d’Urgell, 17 de setembre de 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa