2021: petit balanç

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Per encarar el futur cal saber d’on venim i no hi deu haver millor manera, per tant, de començar 2022 que fent un humil recordatori de les activitats desenvolupades per nostre periòdic i associació sociocultural durant 2021.

Els primers mesos de l’any passat varen esser especialment durs perquè encara eren vigents moltes de restriccions degudes a la pandèmia de la covid-19 tant per part de la Generalitat, com de l’estat espanyol. Malgrat això hem fet tot el que hem pogut i encara més. Cada setmana varen ser escrits i publicats dos articles a nostra pàgina web, mentre celebràrem consells de redacció cada setmana. Es tractava de mantenir-se actius a les barricades, de resistir i de demostrar una activitat contínua de La Alternativa, al mateix temps que també eren dutes a terme accions com l’assemblea anual de socis i sòcies (3 de setembre), la concentració davant de la PEUSA contra l’augment del preu de la llum i l’exposició “Pobles de muntanya avui”.

Aquesta va gaudir de la col·laboració d’una trentena d’artistes i creadors (pel que fa a l’exposició artística en sí) i una quinzena de conferenciants o protagonistes de tres xerrades in situ (de les quals 11 foren dones) i una emissió radiofònica. Als actes, tot i les limitacions, hi assistí un centenar de persones i més de cinc-centes visitaren l’exposició, per la qual cosa considerem que fou un èxit total i que el missatge arribà on havia d’arribar.

2021 també fou l’any en què L’Alternativa fou convidada a entrar en la Comissió de Coordinació de l’Ateneu de l’Alt Urgell, fet que considerem molt positiu perquè l’Ateneu és un equipament essencial que ha de millorar encara més la seva oferta cultural i social.

Nostra aposta pels vermuts i cafès-col·loqui es va materialitzar amb la represa d’aquestes activitats amb actes sobre:

Les dones republicanes

El servei d’atenció a domicili

La sobirania alimentària, etc…

Una setmana abans de la celebració de la Fira de sant Ermengol organitzàrem la conferència sobre el futur de la llet i el formatge al Pirineu i, coincidint amb la celebració del dia mundial de les persones amb discapacitat (tres de desembre), el doctor Daniel Guasch, professor de la UPC, ens feu una xerrada al respecte al Consell Comarcal. A una i altra conferència hi assistí una trentena de persones.

Acabàrem l’any amb la publicació de nostra revista en paper que, degut a nostra feblesa financera, en 2021 només hem pogut treure un cop a la llum. Enguany farem tot el possible perquè sigui més d’una.

Esperem tenir un balanç almenys igual o millor pel que fa a 2022 i us convidem a participar en tots els òrgans de decisió de La Alternativa. Us hi esperem.

Bon any de 2022!

Consell de Redacció.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa