CONFESSIÓ D’UN BON “IMPERIALISTA”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Joe Biden, senil president dels EUA ho ha dit ben clar.

A Afganistan, com a l’Amèrica del Sud o Vietnam, i a tot arreu els EEUA no tenen amics. Tenen aliats, sempre que protegeixen els interessos dels mateixos EUA. No són en un país per defensar les persones i garantir els drets humans, no! Són per fer negocis i per implantar la seva ideologia, per ser els amos del món i sobretot per aturar el perill comunista o islamista.

La teoria de la CIA, el “STAY BEHIND” és una teoria encara vigent si un dirigent polític és una mala persona, un repressor i un corrupte, no importa si és un dels nostres.

Això significa perpetuar règims que no són ben bé democràtics i que estan oberts a qualsevol tràfic de persones, armes, estupefaents amb dirigents que treballen sota el comandament de la mateixa ambaixada americana al país.

A la fi, un imperialista que parla clar, no es tractava d’ajudar els Afgans a establir un règim democràtic, si no es tractava de protegir els EUA d’un atac jihadista.

A Vietnam ja van perdre i a l’Afganistan també, a Corea, no van poder amb el Nord, etc.

Que hi ha en joc a l’Afganistan? Potser darrere de tot plegat hi ha l’amic xinès, que vol estabilitat a la regió per continuar fent negocis, és clar.

Pensar que la guerra de l’Afganistan s’ha acabat, és una enganyifa perquè hi ha tribus diferents, hi ha pobles diferents que no tenen els mateixos interessos que els Talibans, que amb l’ajuda del Pakistan van reconquerir el país.

El dirigent del nou partit del poble ho va dir també ben clar, perquè la gent havia de defensar un règim corrupte titella dels EUA?.

Això explica la victòria final dels Talibans.

Les condicions de vida de la població no importen, no importa que infants, dones i gent pobra siguin empaitats pel nou règim.

No importa que les poques llibertats conquistades aquests darrers 20 anys desapareguin del tot.

Ningú es pot creure extremistes religiosos, quina finalitat és l’aplicació de la llei islàmica, una llei que com tothom sap garanteix els drets humans bàsics.

Els Talibans no sópn la solució, ni ho seran mai a l’Afganistan ni enlloc. Aquí a l’estat Espanyol tenim els nostres propis ultres que tene Vox pròpia, per sort la societat està dues passes endavant de qualsevol autoritarisme.

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa