Per què anem al desastre?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Els partits de la dreta extrema i de l’extrema dreta espanyola (PP, Ciutadans, Vox i els seus derivats), amb la complicitat de la socialdemocràcia espanyola, han conreat un camp erm amb eines perilloses.

Eines perilloses com la llibertat, aquesta paraula tan maca per expressar la possibilitat de fer-ho tot malbé. La llibertat de fer i desfer oblidant-se del seny, negant el futur per aprofitar el present: “ara és el moment, ara s’ha de fer això, ara s’ha d’empassar una dosi de testosterona i ara som els més forts. Ho podem destrossar tot, absolutament to…,això és la llibertat!

Una llibertat mal entesa que nega l’equitat, que nega la justícia en nom de la llei del més fort, una explotació de nostre planeta que destrossa vida, cultures, llengües,…

Aleshores: no es tan estrany que la gent voti l’extrema dreta per protegir aquesta llibertat mal entesa i que es torna contra la societat en general per estar sotmès a un poder transnacional feixista, excloent i exterminador de “perdedors” i “perdedores”.

La llibertat individual no es pot entendre si no hi ha llibertats col·lectives, ja que interactuen per cercar el bé comú i destrossar nostre entorn no va en el sentit del bé comú.

Té sentit lluitar per voler un món millor? Si fem aquesta pregunta, molta de gent contestarà que no, que les coses són així i que el poder dels diners ho pot tot i, sobretot, que no es toqui la llibertat personal: ” jo faig el que em rota!”, seria la frase més repetida, obviant el factor de responsabilitat perquè res no és etern: de què serveix, aleshores, preocupar-se? el més fàcil és trepitjar-ho i trencar-ho tot.

Un cop dit això, només queda el sabor amarg d’una desfeta absoluta, però també de les derrotes se n’aprèn i per això convé que lluitem per un món millor, més sostenible, més just, on totes les cultures i llengües del món puguin exixtir.

Yann Marais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa