NO AGRADA A NINGÚ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Sembla que estem als anys de la satisfacció absoluta i el que no es diverteix i que té problemes és per culpa seva.

Què vol dir això?: un quart dels catalans estan en situació de risc d’exclusió social, ho sigui en risc de pobresa absoluta, encara que treballin i cobrin un sou, o en el millor dels casos que comparteixin un pis, és impossible fer front a totes les despeses i arribar a final de mes s’ha convertit en una carrera d’obstacles.

L’estat del benestar sembla que és una mentida que es repeteix molt sovint per fer creure a la gent que el que importa és distreure’s, i és per això que les grans multinacionals de l’entreteniment fan tot el possible perquè no ens centrem en els problemes reals de les persones.

Això no agrada a ningú, parlar dels problemes de la gent no està de moda perquè el sistema neoliberal ens fa creure que som els culpables del que ens passa, amb un sou base de 1.134 € que val com a mínim un lloguer a Barcelona.

Doncs, una vegada més els primers afectats i afectades no són feliços ni felices perquè no poden donar als seus fills i filles l’alimentació que els hi correspondria, com les activitats extraescolars que els agradaria que fessin i això una altra vegada més és la realitat de les persones al llarg del nostre territori.

Estem parlant dels pressupostos de la Generalitat, on sembla que s’ha fet un esforç per aplegar més professionals en l’àmbit de la sanitat i de l’ensenyança, però la urgent obra nova de protecció oficial és més necessària que mai.

Totes aquestes reclamacions no són un capritx meu, sinó una realitat que per molt que defugim d’ella torna com si fos el mànec d’un rastell que trepitgem a l’inrevés i ens ve a tota la cara.

La societat civil de la qual som part, ha de mobilitzar-se al voltant d’aquestes qüestions perquè tan mercantilitzada està que costa fins i tot assaborir la poca llibertat que tenim, que si no tenim diners no hi ha cap llibertat.

Amb la qual cosa tornem a denunciar les veus que dins d’Europa i de l’extrema dreta volen eliminar drets socials perquè, d’aquesta manera els diners recaptats estiguin destinats a coses més rendibles, cuidar la gent, mai va ser el tarannà d’aquest sistema econòmic i l’enquestes de forma cabuda ens recorden que la gent no pot estar contenta amb l’augment dels preus de matèries primeres, dels productes bàsics de supervivència i dels serveis.

Aquesta xifra d’un català sobre quatre, en estat d’exclusió social, no ho dic jo, són els mitjans públics de Catalunya que van publicar aquesta notícia, i no em sorprèn.

Aleshores, haurem de fer quelcom per aturar aquesta bogeria.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa