Emigrar tant sí com no

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

De vegades emigrar es converteix en una necessitat depenent de les condicions socioeconòmiques del teu país de naixement. El primer món i el seu aparador ultracapitalista superdesenvolupat serveix de reclam per a molta de gent que vol lògicament millorar el seu estatus i, de retruc, garantir a les seves famílies uns ingressos fiables cada mes.

El que passa molt sovint és que el regal, el bobò europeu ve enrevoltat de lleis que són trampes mortals. La carrera de fons per aconseguir papers i poder treballar legalment n’és una altra. Aleshores és la porta oberta a tots els abusos que hi pot haver en nostra societat. Per a moltes de dones, per exemple, són feines de baixa qualitat, mal pagades en jornades interminables. Moltes d’elles acaben en la prostitució o en feinetes paral·leles que s’hi assemblen massa.

El somni del cotxe, videojocs, tele, marques de wambes conegudes,…retroalimenten aquest somni, somnis que alhora retraten nostra societat. Una societat consumista fonamentada en la imatge, una imatge neta i pulida que gairebé mai no es correspon amb la realitat. És evident que la nostra és una societat malalta.

Les fronteres són invents criminals i absurds perquè tots i totes som persones. Això i molt més ho explicarem aquest divendres vespre a 2/4 de vuit a l’Ateneu de l’Alt Urgell, carrer Capdevila, 6, baixos.

Hi esteu tots i totes convidats.

Us hi esperem.

Yann Marais per a L’Alternativa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa