L’escandalosa pujada en la factura de la llum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

S’ha demostrat que els canvis de tarifes del preu de l’electricitat fets per part del govern espanyol han suposat de mitjana un increment 8 euros per a tots els usuaris, quan aquest servei pel fet de ser bàsic hauria de ser gratuït i universal.

Des de l’Alternativa pensem, que la principal solució és apostar per energies renovables, com la solar i l’eòlica.

Aquí entrem en controvèrsia, on ubicar aquests enginys?, muntanya, ciutat? No estem d’acord que només es col·loquin plaques fotovoltaiques al Pirineu o a Terres de l’Ebre, com s’està fent ara, ja que el sol i el vent són per igual a tot el territori.

La gent del Pirineu estem tips de destrosses del paisatge i especulació.

Per sort, hi ha solucions, com han fet al municipi de Sant Pere de Torelló, a través d’una inversió econòmica, han municipalitzat el servei del consum elèctric, així des de l’Ajuntament poden fixar una tassa més justa i eficient.

Alhora, s’ha creat l’associació de municipis per l’energia pública, AMEP, que consta, ja, amb 74 municipis inscrits i té com a objectius, difondre la titularitat de la propietat, la gestió de les xarxes de distribució elèctrica i impulsar la transició cap a un model just, democràtic i sostenible.

Cal recordar que la factura de la llum no es veu encarida pel consum que en fem, sinó pel transport, la distribució i la comercialització, hem de vigilar sempre fer ús en horari econòmic i això ens limita, fent-nos esclaus d’uns horaris imposats pels oligopolis energètics i una llei que determina els preus, injusta i capitalista.

Adjuntem plànol de l’estat espanyol on es veuen quins oligopolis controlen cada zona, amb la diferència d’Euskalerria que funciona de forma diferent, igual que en organització sindical.

Editorial de l’Alternativa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa