DEMÀ 12 D’OCTUBRE, RES A CELEBRAR

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Què és el 12 d’octubre? La celebració d’un dia per a fer pal·lès la magnitud d’un país; un dia on es vol refermar la unitat nacional i fer desfilar els Militars, la Guàrdia Civil i la Legió.


Una demostració de força que ve dels dies de la raça (franquista) i que ara mateix s’anomena dia de “la Hispanidad”. “Dia de la Hispanidad”, parlem-ne, quan ara l’Estat Espanyol, com l’estat Francès, el Belga, l’Alemany o l’Anglès, dic, l’estat Espanyol va ser un estat colonialista i tant és així que totes les colònies es van alliberar de la “mare pàtria”, és tant l’afecte que ens tenen que han volgut separar-se. Podríem parlar amb els de les colònies internes, com ara Euskadi, Catalunya, Galiza, i Andalucía.

Colònies interiors que van ser conquistades o reconquistades sota la imposició de reis i reines sanguinàries excloents i molt sovint fruit de dictadures, fins i tot, com tots i totes sabem, les del segle XX. Els pobles que viuen a l’interior de la península Ibèrica han estat colonitzats i amb voluntat d’assimilació per part de l’Estat Espanyol, fins i tot els castellans, que són un poble, una nació de la península Ibèrica, han vist com la seva llengua i cultura passava a anomenar-se “Español”, que potser és el pitjor que ha pogut passar al castellà.


La nostra percepció és que aquesta guerra d’assimilació, que tan bé va funcionar a França, aquí no s’ha acabat. La voluntat ferma de moltes forces polítiques d’imposar el castellà, és una constant al llarg del segle XX, siguin republicanes, monàrquiques o franquistes.


És una constant, la rebel·lió de la perifèria de Madrid encara és molt forta, una lluita permanent per defensar la llengua i la cultura pròpia, és el que hem de fer cada dia, i no sembla que els bons desitjos sobre la cooficialitat de les llengües de l’estat Espanyol sigui molt respectat si no hi ha una resistència capaç de defensar les arrels d’un poble. L’espoli econòmic descarat ens dona ales per plantejar una altra sortida, una sortida republicana que defensa els valors humanistes respecte a la cultura pròpia i promoure l’ús del català. No tenim res a fer amb l’estat imperialista i colonialista que sosté sobre desfilats militars per a intimidar a la gent que no està d’acord, que se sent empaitada, empresonada o jutjada de forma arbitrària.

El 12 d’octubre, res a celebrar, absolutament res!

Visca la terra!

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa