CAFÈ COL·LOQUI: HI HA FUTUR PER ALS JOVES AL PIRINEU?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

El tema de la xerrada era: hi ha futur per als joves al Pirineu? Vaig constatar que no hi havia cap representant del col·lectiu jove. Els que hi vam assistir coincidíem amb la idea de continuar aprofitant la Plataforma “Stop JJOO” al Pirineu com a canal d’informació, comunicació i acció per aconseguir qualsevol objectiu que ens atansi al que pot ser la visió de conjunt de bona part dels habitants del territori: “Fer viable el Pirineu”. Això vol dir fer-lo viable per a tots aquells que hi viuen i hi treballen o hi volen treballar; llavors hi ha una comunitat d’interessos compartits de la qual ningú se sent exclòs.

No sé si ja hi és, però crec que cal un servi gratuït (voluntariat) d’assessoria legal i administrativa que faciliti els tràmits en la creació d’activitats econòmiques: no és una duplicitat, és una necessitat òbvia per facilitar l’arrencada en el món empresarial dels mortals, que no som capaços d’entendre els tràmits tal com l’administració ens els presenta.

El Pirineu, com a espai, acull tot el que el conforma, i allò que hi viu i s’hi belluga. Quan hom se’n considera part i no l’amo, la relació que en pot sortir és de respecte, de col·laboració: llavors la vida té sentit.

Un projecte és comú quan la comunitat se’l fa seu, i perquè la comunitat se’l faci seu l’ha de sentir i veure seu: ha de veure la possibilitat de formar-ne part, tant de la idea, com de l’acció (treball) i també de gaudir.

Jo ho veig així… t’hi veus tu?

Josep Boniquet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa