AMB LA BOMBETA ENCESA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

A les historietes gràfiques sempre se simbolitza l’expressió d’una idea amb una bombeta encesa.

Els dibuixants de “còmics” hauran de canviar de símbol perquè no guanyaran prou per materialitzar aquesta imatge, ni comprar material per treballar.

I quan dic que no guanyaran prou, és que sota el cobert de franges horàries hi ha un augment brutal i salvatge que volen imposar les comercialitzadores energètiques, on les persones més precàries es veuran molt i molt afectades.

És un escàndol clamorós i fet a mida d’aquestes companyies per acabar d’escanyar més el pobre. Unes pujades que tindran unes repercussions en el cost global de la vida, perquè, evidentment es repercutiran aquestes pujades en els preus de productes de consum diari i de consum en general.

La pèrdua de beneficis o l’optimització dels resultats de grans empreses energètiques es tradueix amb un atracament a les butxaques de la ciutadania en benefici de l’accionariat.

Tot sembla legítim, net i polit, només ens hem de quedar a casa el cap de setmana o treballar de nit per estalviar cèntims que tothom necessita.

Si no fos tan greu, em faria un fart de riure perquè l’astúcia en sí mateixa és tan poca-solta que en principi no enganya a ningú ni a ninguna.

Sempre estem davant la mateixa situació, l’obsessió del benefici i del repartiment de guanys, són la base de l’acció empresarial, sense, evidentment tenir en compte els usuaris.

Hauria de ser a l’inrevés, és a dir, que necessiten els usuaris? Quan ho necessiten? Perquè ho necessiten?, I aleshores construir una política econòmica i empresarial sobre aquestes necessitats.

Això vol dir, primer les persones.

Aleshores, davant d’això, és legítim associar-se, protestar, fer pinya i aturar aquesta bogeria.

Demà parlaré del Govern i d’Esquerra Republicana de Catalunya, o potser no…

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa