Divide et impera

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Aquesta divisa que m’ha servit per intitular aquest breu article s’atribueix a Lluís XI, rei de França(1461-1483), traduïble com a “divideix i comandaràs”.

Molt sàviament el capitalisme actual, que té els seus orígens precisament al segle XV europeu, ha tornat a aconseguir la divisió del seu més clar enemic: la classe treballadora. Primer entre hòmens i dones i,a continuació, entre les mateixes dones enteses en un sentit ampli.

Enhorabona, idò, ja que dimecres 8 de març propassat tothom va assabentar-se que era el dia internacional de la dona, però més pocs i poques arribaren a llegir “TREBALLADORA”.

Vol dir això que les dones que no troben feina no tenien dret a fer festa aquest dia?

Ningú no és mai víctima una sola vegada. I encara està per celebrar, per tant,el dia de la dona treballadora i/o a l’atur, i proposo a l’estat espanyol que lideri la proposta tenint en compte que avui té una taxa d’atur d’un 12.7 %(la de la mitjana europèa és d’un 6.6%, la dels EUA d’un 3.7% i la de la Xina d’un 5.5%, segons la portada del diari gens revolucionari “El economista. es”, 3 de març de 2013.

Proposo que la diada en aquest cas es celebri treballant i amb contracte, en comptes de fent vaga.

Andreu Escales i Tous.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa