Divide et impera

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Aquesta divisa que m’ha servit per intitular aquest breu article s’atribueix a Lluís XI, rei de França(1461-1483), traduïble com a “divideix i comandaràs”.

Molt sàviament el capitalisme actual, que té els seus orígens precisament al segle XV europeu, ha tornat a aconseguir la divisió del seu més clar enemic: la classe treballadora. Primer entre hòmens i dones i,a continuació, entre les mateixes dones enteses en un sentit ampli.

Enhorabona, idò, ja que dimecres 8 de març propassat tothom va assabentar-se que era el dia internacional de la dona, però més pocs i poques arribaren a llegir “TREBALLADORA”.

Vol dir això que les dones que no troben feina no tenien dret a fer festa aquest dia?

Ningú no és mai víctima una sola vegada. I encara està per celebrar, per tant,el dia de la dona treballadora i/o a l’atur, i proposo a l’estat espanyol que lideri la proposta tenint en compte que avui té una taxa d’atur d’un 12.7 %(la de la mitjana europèa és d’un 6.6%, la dels EUA d’un 3.7% i la de la Xina d’un 5.5%, segons la portada del diari gens revolucionari “El economista. es”, 3 de març de 2013.

Proposo que la diada en aquest cas es celebri treballant i amb contracte, en comptes de fent vaga.

Andreu Escales i Tous.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa