Discapacitats

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Les persones “normals”, és a dir, que poden caminar, veure-hi, sentir-hi no tenen bo de fer imaginar la dificultat que representa la ciutat per a les persones amb discapacitat.

Com desplaçar-se, com tenir accés als comerços i com anar a les oficines de qualsevol administració? aquestes són les preguntes que qualsevol persona discapacitada es fa al matí en llevar-se. Va inclosa la seva percepció d’una societat hostil i presenta sovint una baixa autoestima. L’autoculpabilitat de no ser “normal” com si d’una desgràcia divina es tractés.

La inutilitat d’aportar quelcom a la societat, de ser autònom i funcional és un handicap afegit. La força de voluntat que ha de tenir una persona discapacitada perquè no quedi invisibilitzada, per reivindicar el seu espai i, sobretot, perquè el cervell i la intel·ligència no n’entenen de marginació social.

Les noves tecnologies serveixen en aquest cas de crosses per arribar on no es pot i fan replantejar de tot el lloc de la persona discapacitada en nostra societat.

Superar, aleshores, els límits que t’imposa una situació real no resta cap possibilitat de ser actor de la teva pròpia vida, transcendir aquests límits és un repte diari per reclamar tot el pots aportar a aquest teixit societal negacionista de la realitat. Totes em de ser guapos, joves…., i això sí, molt consumistes.

En parlar d’una societat inclusiva, hem de parlar d’equitat perquè com ja hem dit abans la ciutat que ens enrevolta és sovint hostil i molt més per a les persones que pateixen discapacitats.

L’entorn sanitari ha de ser l’adient perquè el que és un drama esdevengui una rutina positiva per a la salut de tots i totes i, en especial, per a les persones amb discapacitat.

Reivindicar-se perquè la societat pugui visualitzar persones que molt sovint són un gran actiu per a l’economia i desenvolupament social i cultural d’un país.

A L’Alternativa en sabem un tou d’això perquè escapem a la “normalitat”. Però hem demostrat tanmateix per activa i per passiva que som útils a la societat.

És en aquest context que volem aprofitar l’ocasió per convidar-vos a la projecció del documental “Sense llum” que tendrà lloc avui 3 de desembre vespre a les 19 hores al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Us hi esperem!

Yann Marais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa