CONSSIÈNCIA DE QUÈ ENS JUGUEM AMB LES ELECCIÓNS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

CONSCIÈNCIA DE QUÈ ENS HI JUGUEM…
1. Cada quatre anys, si no hi ha res de nou, els ciutadans som cridats a les urnes per exercir la nostra voluntat, tot i que no directament, perquè l’hem de delegar en els representants.
2. Actualment, aquesta delegació de poder és gairebé absorbida pels partits polítics.
3. El partit polític és, en teoria, un mitjà al servei del bé comú. Però, a la pràctica, és un fi en si mateix, l’objectiu del qual és aconseguir, emparant-se en el bé comú, un poder i creixement il·limitats.
4. En ser un fi en si mateix, no estalviarà mitjans, estratègies, argúcies i propaganda per assolir de seduir el ciutadà i obtenir-ne el vot.
5. Alhora combatrà qui no defensi els seus interessos (amb mi o contra mi).
6. I el govern de la població n’acaba patint les conseqüències, perquè només en comptades ocasions i algun partit s’avé a col·laborar pel bé comú.

FORA BO…
Que tothom dediqués una estona a pensar en el sentit del seu vot per al bé comú, deixant de banda els interessos propis, sovint inconscients, i mirés de veure quina és l’opció que més s’atansa al bé general.
Que tothom revisés què és el que han complert de les promeses que van fer els que han governat fins ara, què els ha mancat i en què l’han encertat. De què o de qui són captius.
Que tothom s’adonés que han fet els partits de l’oposició: com han defensat el seu programa i si s’han avingut a col·laborar en les propostes coincidents o bé només s’han dedicat a fer la vida difícil als que governaven.
Aconseguir convertir-nos d’una vegada en ciutadans madurs, autèntics i lliures, fent servir en tot el possible els partits en comptes de ser utilitzats per ells, donant suport a l’actuació clara i honesta i rebutjant les estratègies egoistes, que només serveixen el partit i els compromisos adquirits.

Política en MAJÚSCULES.

Josep Boniquet

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa