UN DISSABTE ATABALAT

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Com sempre passa al nostre Pirineu, hi ha tres actes importants el mateix dia, i jo, com sóc un simple mortal, i no sóc cristià ni Déu, no tinc el do d’ubiqüitat (què és esser present a tot arreu alhora).

A la Pobla de Segur, parlaran del futur del Pirineu, un tema molt interessant que l’Alternativa va tractar el mes d’abril amb la seva exposició sobre els pobles de Muntanya avui.

La tesi doctoral de Marta Pallarès, que va servir d’inauguració al cicle de conferència que van fer paral·lelament a l’exposició d’Art a la Cuina de les Monges, seria un document adient per una anàlisi acurat de la situació i projectar un futur per a les nostres comarques de muntanya.

A l’Ateneu de l’Alt Urgell, aquest dissabte dia 19 hi ha un acte d’Endavant Alt Urgell, que de facto és l’amo i senyor del mateix Ateneu, un acte que relaciona les falles com lligam cultural amb tots els països catalans.


La recuperació de les falles d’Alàs, és el nexe adient per parlar d’aquest tema i reviindicar els mateixos països catalans.

A Ossera es farà una jornada en relació amb la recuperació de la memòria històrica i l’exili posterior a la Guerra Civil Espanyola.

És un acte que pretén explicar i retrobar-se amb fills, filles, néts i nétes d’exiliats que viuen a França com tal de transmetre la memòria d’aquesta part fosca i dolorosa de la nostra història.

Amb el rerefons de la lluita antifexista i ocupació de l’Alemanya naci a França.

Hi seré, l’Alternativa hi serà, hi serem atents a totes les conferències que allà es faran.

La coordinació dels diferents espais culturals i socials hauria de permetre anar a tot arreu en dates diferenciades com tal de poder assistir hi, malauradament no és el cas.

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa