REVISTA TARDOR 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Benvolguts amics i amigues,

Us comuniquem que l’Alternativa acaba de publicar la revista: “el Català, la nostra llengua “. Moltes gràcies a totes les persones que l’heu fet possible, en especial al Yann Marais l’ànima d’aquest projecte.


A continuació, podeu llegir l’editorial:

PEL CATALÀ, PER LA NOSTRA VIDA I PEL PAÍS

El número d’enguany de l’Alternativa en paper porta articles sobre la defensa de la llengua catalana, però també porta l’accent sobre la diversitat de l’ús d’aquesta llengua mil·lenària al llarg del territori.

Una vegada més estem demostrant la nostra voluntat de defensa de la cultura local i la gent que decideix crear al voltant d’un nexe comú que és la llengua.

Volem parlar de la creació literària en llengua catalana que a la nostra comarca i al territori pirinenc reflecteix la producció de llibres, siguin del que siguin.

Això no es pot entendre sinó per les arrels profundes que existeixen al nostre territori pel qual respecta a la utilització de la llengua.

Una llengua valenta que s’enfronta amb d’altres que són molt més potents com ara el castellà, l’anglès i el francès.

De fet, el vocabulari pirinenc inclou moltes paraules que s’assemblen a d’altres del nostre entorn, com paraules d’importació que han magnificat el seu ús dins del català, el que ens indica, una vegada més que el català és una llengua viva i no aquest “bitxo” estrany que alguns ens volen fer creure que només s’hauria de quedar en jocs florals i poesies per a decorar.

Diguem NO a aquest argument i lluitem perquè el català sigui el nexe comú entre tota la gent d’aquest petit país que s’anomena Catalunya i del qual el territori pirinenc és part completament sobirana.

L’Alternativa, davant dels embats negatius de l’estat Espanyol contra la utilització del català, mitjançant sentències judicials “25% d’ús del castellà a l’escola”, vol limitar emprar aquesta llengua a la vida diària entre la ciutadania.

El català, llengua oficial de Catalunya, és la llengua originària d’aquest poble, i per això i per moltes altres raons la defensem i promovem que s’utilitzi a tot arreu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa