RÈQUIEM PER A UNA ESCOLA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Aquesta fotografía correspon a la “Escuela Nacional” de la Bastida d’Hortons de l’any 1923. L’estructura de l’edifici, és gairebé centenària, la imatge actual.

En aquest article d’opinió, vull posar de manifest la deixadesa municipal, de com es deixa caure o morir, el que va ser un patrimoni local, social i cultural.

Enguany el día 13 de setembre les escoles de la comarca van iniciar les seves classes amb normalitat l’estudi o l’escola de la Bastida, ja fa 50 anys que va tancar les portes del coneixement, per siempre més.Òbviament, potser no es tornarà a obrir mai més l’escola… Hem sembla incomprensible la deixadesa en que es troba actualment i la manca de respecte cap a la gent del poble… cap a l’esforç que van fer antigues generacions que volien que llurs fills i filles tinguessin una educació defugint de l’analfabetisme i de la pobresa.

Moltes escoles o antics estudis de la comarca s’han anat convertint, al llarg dels anys en locals socials on els veïns i veïnes poden trobar-se i reunir-se; aquest no es el cas de la Bastida.. És que les persones que hi vivim, no som prou dignes? O senzillament, és que l’Ajuntament d’Alàs i Cerc del qual depenem s’emporta tot el tall del pastís?

Per acabar, m’agradaria fer un parell de reflexions: en primer lloc que la conservació d’espais naturals i socials són un element imprescindible per evitar el despoblament, i…. d’altra banda, senyores i senyors de l’Ajuntament del poble veí el que no vulguin per a vostès no ho vulguin tampoc per a ningú.

Maite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa