RÈQUIEM PER A UNA ESCOLA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Aquesta fotografía correspon a la “Escuela Nacional” de la Bastida d’Hortons de l’any 1923. L’estructura de l’edifici, és gairebé centenària, la imatge actual.

En aquest article d’opinió, vull posar de manifest la deixadesa municipal, de com es deixa caure o morir, el que va ser un patrimoni local, social i cultural.

Enguany el día 13 de setembre les escoles de la comarca van iniciar les seves classes amb normalitat l’estudi o l’escola de la Bastida, ja fa 50 anys que va tancar les portes del coneixement, per siempre més.Òbviament, potser no es tornarà a obrir mai més l’escola… Hem sembla incomprensible la deixadesa en que es troba actualment i la manca de respecte cap a la gent del poble… cap a l’esforç que van fer antigues generacions que volien que llurs fills i filles tinguessin una educació defugint de l’analfabetisme i de la pobresa.

Moltes escoles o antics estudis de la comarca s’han anat convertint, al llarg dels anys en locals socials on els veïns i veïnes poden trobar-se i reunir-se; aquest no es el cas de la Bastida.. És que les persones que hi vivim, no som prou dignes? O senzillament, és que l’Ajuntament d’Alàs i Cerc del qual depenem s’emporta tot el tall del pastís?

Per acabar, m’agradaria fer un parell de reflexions: en primer lloc que la conservació d’espais naturals i socials són un element imprescindible per evitar el despoblament, i…. d’altra banda, senyores i senyors de l’Ajuntament del poble veí el que no vulguin per a vostès no ho vulguin tampoc per a ningú.

Maite

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

2 Responses

  1. Respecte a la cultura i educacio de tots i a l esforç d una societat que volia una vida millor pels seus fills

  2. Es molt trist fer opinions quan no es sap la realitat.
    Justament ara que el ajuntament de alas-cerc te concedida una subvenció per arreglar-la.
    Esperem que aviat estigui tot arreglat.
    Moltes gràcies i quan opinem hem de saber com estan les coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa