PALESTINA, RABIOSA ACTUALITAT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Palestina, ho és tot, amb dos pobles semites enfrontats per culpa de la geopolítica.

Des de la creació de l’Estat d’Israel, després de la Segona Guerra Mundial, les teories sionistes es van imposar a la regió i amb la creació de l’estat d’Israel es va materialitzar. Una separació de facto entre dos pobles originaris d’aquest espai geogràfic que és Palestina.

Com dèiem abans, Palestina ho és tot i l’enfrontament entre Jueus i Palestins no té cap sentit sinó pel caràcter ultra ortodox i religiós de les autoritats Israelianes que governen Israel actualment.

Diàspora jueva dona suport a l’estat d’Israel, al qual en part finança. Aquesta comunitat és tan important pels Estats Units que marca la política de l’estat Nord Americà a la regió.

Nosaltres, com a Alternativa, sempre defensem que els pobles sense estat es puguin autogestionar i governar, com per exemple el poble Sahrauí i el poble Kurd aquí donem tot el suport en la seva lluita d’alliberament nacional.

És el cas també de Palestina, de la part ocupada per l’estat Israelià.

No entenem com dos pobles tan units per la història i les condicions econòmiques de vida estiguin enfrontats, si no fos pel que hem explicat abans.

Una antiga col·laboradora nostra, de la qual no vull recordar el seu nom ens ha acusat d’antisemita, la qual cosa és absurd, ja que tots els habitants de la zona són semites, ens fa pensar que aquesta persona confon ser antisionista amb ser antisemita, la qual cosa defineix les seves condicions, comitives i racistes.

Dit això estem fent costat als treballadors Israelians que surten al carrer per defensar la democràcia i les seves llibertats contra un govern ultra religiós que les vol retallar.

Però també estem al costat del poble Palestí perquè puguin viure en pau al seu territori, a les seves cases o desenvolupar la seva vida amb normalitat i no patir l’odi racista de colons que ocupen il·legalment el seu territori, els fan fora de les seves cases i propietats de manera brutal i que representa un atac directe als drets humans.

Demanem doncs donar suport a la iniciativa del Refugi, tant per la lectura de poesies com per la presentació del llibre i també a l’Ateneu amb la Nit del Viatger.

I per descomptat, anar tots al Cinema Guiu, el diumenge 26 de febrer, a les 12 h per donar suport al grup de teatre THE FREEDOM THEATRE.

Volem dir que també l’Escola de Teatre de la Seu d’Urgell, participa activament en aquest acte amb particularment la lectura de poesies, resultat d’aquest intercanvi cultural.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa