Malabars

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Jo sé fer malabars. Tampoc tant. Tot just amb tres pilotes. O tres pedres més o manco grans i redones. O tres patates. Amb quatre, però, ja no. Sé fer malabars tanmateix. I per molt que faci no sé la partida de dies que no en faig. Avui tampoc no en faré, no em ve de gust i és molt probable que en passi . Per ventura la pluja d’avui no ajudi gaire, però tampoc sebre que en seguesc sabent.

I de totes maneres, davant el dilema d’ensenyar a fer malabars a qualcú o directament fer-ne jo, és segur que m’estimaria més la segona opció. S’agafen les tres pilotes, les tres pedres i es fan volar i aterrar en el palmell de la mà corresponent alternativament. Aquesta darrera frase, l’anterior, n’és-crec- una bona descripció…però només per a qui ja sabia per avançat que és això de fer malabars.

Molts pensareu que m’empatollo massa amb això dels malabars i que és completament baladí-o com es diga en català-sebre o no fer volar i aterrar en el propi palmell corresponent la pilota o la pedra o el que sigui que toca. Us equivocaríeu pensant això. Molt. Ara no us puc demostrar per què. Pensau el que volgueu, a mi tant me fa. Punt i a part.

Els malabars es fan amb la força de la gravetat i amb les mans. Sobre el nostre planeta no m’imagin a ningú fent malabars amb els peus. No amb tres pilotes o més, si més no. Sí amb les mans, que han estat un dels instruments més importants i decisius de l’evolució que ens ve caracteritzant com a precisament el que som, humans. Amb elles i un bic negre us estic escrivint aquestes paraules, amb elles pot crear màgia, jocs de mans o art. Amb elles ens relacionam, ens donam la pau o fem l’amor o la guerra. Les mans ens serveixen per agafar una eina i treballar. Quan nosaltres dormim, elles es posen toves com una mascota que volgués acompanyar-nos cap a un lloc que li està vetat.

Andreu Escales i Tous.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa