L’antiprocès continua

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

És palès que de l’u d’octubre de 2017 ençà la repressió no ha tengut aturall i part d’aquesta repressió és la sentència que del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a la Generalitat a aplicar el 25% d’ensenyança en castellà en el circuit educatiu de Catalunya.

Estem veient que les negociacions que es duen a terme entre CUP, PSC, Comuns, Junts i ERC serveixen per redefinir el lloc del castellà dins les aules de nostre país amb el resultat del gran emprenyament de l’ANC i de la CUP. Amb això es confirma la deriva autonomista (si és que encara calgués demostrar-la) en el govern de la Generalitat. És com si Junts i ERC tenguessen la voluntat no expressada d’esborrar qualsevol referència al que hem viscut en els darrers quatre anys i mig.

Si la immersió lingüística és un èxit social: per què aleshores es vol un nou pacte per la llengua a l’ensenyament? Estem segurs que d’aquesta manera assolirem la llibertat de Catalunya?

El món educatiu ha dit que “no” a retocar la immersió lingüística.

Una consideració personal i vivencial: quan una persona renuncia: en què es converteix? En un mort, en un cadàver que potser sembla encara viu, però només ho sembla.

Catalunya renuncia i està renunciant i, vol semblar tan civilitzada i pacífica, que fins i tot fa pudor. Per què haver llençat al carrer dos milions de persones si no es volia arribar fins al final? Es tractava només d’espantar el govern de Madrid amb el risc de l’ascensió exponencial de Vox a la resta de l’estat espanyol?

Assolir una independència breu i”pija”,de tarja postal decimonònica, és una presa de pèl monumental. Endemés tots sabem que una derrota no ve mai tota sola, amb ella hi arriben els bastons, la presó, l’exili i les retallades econòmiques i lingüístiques. Mentrestant tenim la taula de diàleg, de paper reciclat, mullada , això sí, dissenyada per un gran estilista.

Nosaltres pensem que defensar la llengua és bàsic en tots els àmbits sense cap renúncia i amb el valor de plantar cara si mai és vol ser lliure un dia!!!

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa