UN TEATRE MUNICIPAL A LA SEU D’URGELL

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Més enllà d’una reivindicació vella de trenta anys, és necessari un espai de cultura i declaració artística.

Podríem pensar que una inversió tan gran seria com un pou sense fons, seria tirar els diners a la brossa i clar la gent pot pensar: invertir en un teatre?

A la Seu d’Urgell ja s’han malbaratat molts diners al llarg dels anys, s’ha fet quatre vegades el carrer Major, per exemple i moltes altres coses.

Gosarem demanar quants diners s’ha perdut en el circuit de la corrupció urbanística aquí a la Seu d’Urgell?

Totes aquestes preguntes tristament, no tenen resposta, però sí, invertirem en un nou hospital, que suposem és molt necessari, excepte els dos supermercats que es volen edificar a prop del centre hospitalari.

I perquè un teatre? Com ja hem dit abans, és d’aquestes coses que s’han projectat en una època i com que no és un equipament que doni diners immediatament, la carpeta ha passat a l’arxiu definitiu.

El passat divendres dia 7, en motiu de la visita de l’Oriol Junqueres, per presentar la candidatura d’Esquerra a les municipals del 2023 amb el seu candidat Xesco Viaplana, davant la sala Sant Domènec es van aplegar una trentena de persones joves reclamant el teatre Municipal, no es tracta de fer teatre a un altre lloc privat aquí a la Seu d’Urgell, és tenir un espai propi que serveixi d’escola i de teatre.

No cal fer un Lliceu, però amb un teatre de 200 places seria suficient, es podria fins i tot recuperar uns edificis vells per restaurar, minimitzar el preu i l’impacte urbanístic.

Podria entendre que el fet de tenir un teatre aquí a la Seu, seria com confirmar la capitalitat de la nostra ciutat al Pirineu, i alhora crear oportunitats perquè al volant d’aquest equipament cultural es puguin crear altres espais per enfortir l’oferta de lleure a la Seu.

Invertir en cultura, és invertir en futur, prou sabem que un teatre és la seu de la tragèdia i la comèdia, tal com és la nostra societat.

El teatre és necessari perquè sempre és un contrapoder que pot programar tota mena d’obres, tant clàssiques com modernes o actuals i contemporànies, per tant, des d’aquí donem ple suport al col·lectiu de l’escola de teatre en la seva reivindicació.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa