UN NOU ALCALDE PER FER QUÈ?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Per a nosaltres un nou alcalde, a més un alcalde republicà hauria de ser un motiu d’esperança.

El fet és que el relleu al capdavant de la corporació municipal és fruit d’un acord, un pacte entre Junts per Cat i Esquerra Republicana per tal de formar un govern local i per tant es va fer així. 

El que va ser el meu company de partit és un polític professional i així ho vol ser.


Company d’un partit històric del moviment republicà i independentista, va ser diputat al Parlament de Catalunya, les seves idees no són d’una persona d’esquerres, funciona com un funcionari i té clar que la seva professió és ser polític.

Una anècdota: quan encara jo era militant d’esquerra republicana de Catalunya i alhora havia començat el meu treball d’activista social amb Suport Mutu.

Circumstàncies que van fer que un dia, un diumenge concretament, rebi una trucada de la Mireia Pellicer alhora alliberada del partit, que treballava al local d’Esquerra Republicana al carrer Sant Ermengol, una trucada amb diumenge ???

Què podia passar?

En aquesta trucada, tant la Mireia, com en Xesco, que també hi assistia, em van demanar de triar entre el partit i Suport Mutu, la qual cosa em va estranyar molt, ja que feia una tasca social que per a mi no era contradictòria amb la meva militància amb Esquerra, aquí a més havia demanat permís per a fer-ho.

Em vaig quedar com a militant del partit i vaig continuar treballant amb Suport Mutu.

I quan van nomenar el Xesco Viaplana, un cop més, com a alcaldable d’Esquerra a les eleccions municipals del 2019, que és quan vaig abandonar el partit.

Després em van seguir molta més gent, per altres raons però.

El 2015, acabades les eleccions municipals, on Xesco Viaplana va ser elegit com a regidor d’Esquerra, juntament amb Xavi Munt i la Berta Vidal, el Xesco automàticament va passar a treballar al Consell Comarcal, cosa que va aixecar molta polseguera amb uns quants militants d’Esquerra.

No dubto de la seva honradesa, però si de la seva honestedat política perquè en Xesco és una persona centrista, no d’esquerres i conservadora, com són molta gent de la Seu d’Urgell.

Aleshores un canvi al capdavant de la corporació municipal, un canvi de nom que no té res a veure amb polítiques d’esquerres de debò.

És una pena, una oportunitat perduda de construir poble sobre altres vertens que no siguin les tradicionals a la nostra vida.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa