UN ANY 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

L’any que s’acaba ha estat a casa nostra un any molt mogut, si tenim en compte dos fets importants a la nostra ciutat, com és la consolidació de l’Ateneu amb la compra del local i l’obertura de la Llibreria El Refugi.

A la nostra capital de comarca, no és poc i és un canvi de paradigma on l’acció social se centra des de l’esquerra anticapitalista i independentista com ara la continuació de l’activitat de suport mutu.

Per una altra banda, l’Alternativa segueix el seu camí amb molts cafès col·loquis sobre temes diversos i la nova proposta del cafè filosòfic a càrrec d’en Jordi Escuder.

La publicació d’una revista i l’alimentació de la pàgina web amb molts articles per interpel·lar, no només els nostres socis i sòcies, sinó tota la societat urgellenca.

Un any 2022 on es va parar la proposta dels Jocs Olímpics d’hivern per l’any 2030 amb una manifestació multitudinària a Puigcerdà on es va constatar la creixent desertització i envelliment del nostre territori.

El repte de fixar un no abandonament de l’Alt Urgell per part de les noves generacions queda pendent i és la tasca més urgent que tenim.

Aquesta tasca ha de tenir el suport de les institucions, com ara Ajuntament, Consell Comarcal, Diputació de Lleida i ben segur no passar per la construcció de dos nous supermercats, per encara escanyar més el petit comerç de proximitat.

Pel que respecte a l’INEF, en el pressupost de la Diputació de Lleida per l’any vinent no es contempla cap partida pressupostària.

El problema de SAD continua vigent amb la mateixa política classista, tan estimada per Convergència, versió Junts per CAT, opaca i d’amiguismes i endolls trifàsics.

És una llàstima no considerar el provenir la nostra comarca, basant-se en les necessitats de les persones i no en “hub” tecnològics que són un fracàs anunciat i que encobreixen operacions d’especulació immobiliària.

Diria als amics d’Esquerra que això no és el camí, però no em voldran sentir, no importa, continuarem fent feina com formiguetes amb les eleccions municipals a cinc mesos vista.

No fallarem, però pot ser que no estem a tot arreu i per això demanem que s’enforteixi el consell de redacció per poder arribar on altres persones no arriben.

Bon any 2023, molta felicitat i prosperitat.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa