SUPORT MUTU A LA MARIA ANTONIETA

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

NOTA DE PREMSA CAS MA ANTONIETA

La xarxa de Suport Mutu som un grup de veïnes autoorganitzades que ens reunim els dimarts a les 18.30h a l’Ateneu de l’Alt Urgell. La xarxa pretén donar resposta a diferents problemàtiques que ens trobem la classe treballadora, com són: no poder fer front al lloguer i a la resta de despeses que es deriven de la llar o l’alimentació, entre d’altres. En les assemblees, cada veïna exposa en quina situació es troba, i de manera col·lectiva s’hi treballa per intentar revertir-la.

D’una banda, si algú exposa que té dificultats en pagar el lloguer, s’inicia un acompanyament al cas, acudint a reunions amb els Serveis Socials o buscant altres alternatives habitacionals.

Per altra banda, en relació a l’alimentació, fem recollides setmanals al mercat i a diferents comerços de la ciutat. D’aquesta manera, es garanteix l’accés a aliments frescos com són les fruites i verdures, o pa. Es recullen aliments que, tot i estar en bon estat, no poden ser venuts a les botigues i parades, combatent així el malbaratament alimentari. Després  de cada assemblea, es fa el repartiment de tot el menjar que s’ha recollit, de forma equitativa entre totes les membres.

Des de fa un parell d’anys, a la xarxa estem treballant amb la nostra companya Ma Antonieta. Durant la crisi econòmica generada per la COVID19, la Ma Antonieta no va poder fer front a les despeses del lloguer, deixant de pagar uns mesos al seu propietari. Aquest fet va derivar en una denúncia cap a la nostra companya per part de la propietat amb l’objectiu de desnonar-la. Observant la dinàmica que s’ha estat donant durant els últims anys a La Seu, arribem a la conclusió que la finalitat darrere de tot aquest procés era poder seguir mercantilitzant amb l’habitatge, augmentant el preu de lloguer.

Des de la xarxa vam intentar iniciar un procés de negociació amb el propietari mitjançant diferents vies com són el correu postal, trucades i proposant quedades per a intentar arribar a un acord sobre com saldar el deute i que la Ma Antonieta pogués seguir vivint al que era casa seva.

Des del primer moment, vam rebre negatives i de seguida es va acabar tallant qualsevol tipus de comunicació. Aquest situació encara es va agreujar més, quan l’estiu del 2021 el propietari va amenaçar la Ma Antonieta en portar una patrulla de policia a casa seva per a desnonar-la de manera il·legal. Des de la xarxa ens vam organitzar i vam plantar cara al propietari defensant la porta de la nostra companya durant tota la tarda. Altres accions que hem fet per tal de treballar amb el cas són reunions amb Serveis Socials i amb l’advocada que porta el procés judicial per tal de trobar lleis i moratòries a les que poder-nos adherir.

Després de molts mesos de lluita i d’una reunió amb l’Ajuntament per exigir solucions dignes i que garantissin un habitatge per la Ma Antonieta a La Seu, finalment, se li ha proporcionat un pis de lloguer social que li ha permès quedar-se a la ciutat on està arrelada i on participa de la xarxa. Des de la Xarxa de Suport Mutu volem reivindicar aquest habitatge de lloguer social com una victòria pròpia després de molts mesos de feina.

El cas de la Maria Antonieta és un exemple de que només amb l’organització de la classe treballadora en la defensa dels nostres drets, podrem aconseguir: que els propietaris deixin de fer-nos fora de les nostres llars; i pressionar l’administració pública per a que compleixi les seves funcions. Necessitem ser més, estar més organitzades i tenir més força, perquè només nosaltres podrem garantir la defensa de les nostres cases, així com les condicions de vida de la classe treballadora.

Nosaltres ho tenim clar FORÇA SUPORT MUTU!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa