SERVEI D’ATENCIÓ A DOMICILI 2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Un servei tant necessari com és ara el servei d’atenció a domicili a la nostra comarca, un servei que el Consell Comarcal, també l’Ajuntament vol privatitzar totalment.

Ahir a la nit va tenir lloc una sessió extraordinària al Consell Comarcal sobre aquest mateix punt, on l’oposició (Compromís) va presentar un text defensant les treballadores d’aquest mateix servei. Resulta còmic que el Consell Comarcal, que té una participació de 1.000€ a la nova empresa ens vulgui fer entendre que en realitat és una empresa privada participada per capítal públic (recordem que són 1.000€).

Aquesta quantitat podria semblar com si fos una voluntat de control sobre la nova empresa, salvant irregularitats que s’han comès, i es podria dir també que s’han comès faltes contra les treballadores de l’antiga empresa que va, sistemàticament incomplir la llei amb la seva actitud envers del personal, sense cap mena de control per part del CAPAU i obligant les seves empleades a atendre les persones afectades en condicions mínimes, fregant la irresponsabilitat.

Qui ens pot assegurar que la nova empresa respectarà les qualitificacions que el personal a de tenir per a poder atedre a totes les persones que poden necessitar d’aquest servei? Es respectarà l’antigüetat que moltes d’aquestes persones acomiadades de forma irregular per l’antiga empresa puguin elles recuperar el seu lloc de feina, tot i considerant els seus drets adquirits? No ho creiem pas.

No es construeix una república ignorant els drets dels treballadors i de les treballadores, més aviat, al contrari. La presidenta del Consell Comarcal, que és un camaleó polític faria bé en reconsiderar la seva posició i apostar per una munipalització d’aquest servei perque sigui 100% públic i sota control de l’administració competent.

Prou de “xanxullos” o del possible 3%, la vida de les persones i les seves necessitats estan per sobre de qualsevol tipus d’interessos. Els drets de les treballadores d’aquest servei no poden estar en mans d’una empresa privada encara que estigui participada mínimament pel Consell Comarcal.

La privatització encoberta no és una solució, perquè la responsabilitat pública, en temes de salut dels nostres padrins i padrines està per sobre d’una conjuntura econòmica local que no té en compte les necessitats de les persones.

En definitiu, pensem que tant els usuaris com les treballadores es mereixen més, un servei de qualitat amb gent qualificada defugint del sistema liberal externalitzant: és a dir, privatitzant-ho tot.

Yann Marais

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

One Response

 1. Com diu una companya! Clar i concís.
  Gràcies Yann i a l’alternativa.cat🥰

  Tot i què….Empresa amb UNA participació (poc més de 1000€) NO podran fer gestió directa per més q així ho venguin).
  No només NO és just per les treballadores.
  NO és just q als usuaris q viuen fora del municipi de la Seu – no son pas pocs- se’ls hi cobri QUILOMETRATGE! Fent-ho com han fet, provoquen una diferència socioeconòmica entre persones amb les mateixes situacions i mateixa capacitat económica.
  I a banda, SÍ q s’han deixat serveis sense cobrir (n’hem tingut coneixement pels mateixos usuaris).
  Sigui com sigui, Tots hi perdem! Tan treballadores actuals, futures treballadores com usuaris actuals i futurs usuaris (tots en podem menester).
  Sense perdre de vista a TOTS els usuaris q encara estan pendents de revisió de grau de dependència i la PIA com altres q NO han rebut ni la primera visita.
  🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️😡😡😡😡🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️
  Així q continuem q un informe diu q és FAVORABLE!! i olé 💃🏻

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa