QUIN DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC VOLEM PEL PIRINEU I CONCRETAMENT PER L’ALT URGELL?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Més enllà dels serveis, administracions, etc. el que està en joc és la manera de veure el nostre territori i de la gent que vol innovar promocionant productes locals.

Voler ser ramaders o agricultors o pagès, pot xocar a molta gent jove per considerar que aquestes feines són de “pringados” i que això no és la manera de fer-se ric.

És evident que la propaganda que rebem cada dia mitjançant els “mas media” convida sobretot a gent jove a una vida fàcil, divertida on ser a les xarxes és fonamental, però hi ha altres persones que han decidit o que intenten apostar per la producció local de productes derivats de la producció lletera, i que en el seu camí no ho tenen gens fàcil.

Ser un productor independent és lluitar contra tots i contra totes, a més el capital que necessita per fundar una petita empresa és important.

Es pot recórrer a sistemes com el microfunding, i altres sistemes financers que escapen als circuits tradicionals.

L’opció de la cooperativa de producció és una molt bona idea perquè permet arribar on un sol no pot i això és la solució de molts joves que decideixen quedar-se al territori.

Defensar l’explotació familiar és un risc a causa dels preus de venda de la producció que sovint és molt baix i que no paga la feina feta pel mateix ramader

La retribució d’aquestes persones no es pot comptar en hores perquè el preu d’aquestes hores sortiria molt, molt baix, i com veiem sovint protestes d’aquests treballadors del sector primari en defensa de les seves explotacions ramaderes o pageses i dels seus interessos.

Ara bé, al Pirineu en general i concretament a la nostra comarca molts pobles estan deshabitats amb cases que s’estan enfonsant, sense que a ningú li importi gaire, girant el cap per a no veure la realitat és com abandonar un patrimoni que va ser la base del nostre Pirineu.

Un poble que perd les arrels, que perd la llengua, ho perd tot i sobretot el respecte i la dignitat, perquè per canviar això, mirem el nostre entorn i les possibilitats que té per fer valdre el nostre territori; el turisme no és la solució, és un afegit.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa