MÉS ARGUMENTS PER PART DEL COL·LECTIU DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL SAD (Servei d’atenció a domicili)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Segons declaracions de la Sra. Josefina Lladós al diari el Segre, el passat dia 28 de setembre de 2023.

Ens preguntem:

Què vol dir que el consistori assumeix el COST de la coordinació de gestió? Quan aquesta treballadora ve de l’anterior empresa SUPORT ASSISTENCIAL SLU. Per tant, una empresa privada, i alhora, literalment, s’han carregat les places públiques que hi havia de TF (Treballadora Familiar) entre els ens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el CCAU (Consell Comarcal de l’Alt Urgell).

Quants costos més estan assolint? Que no sapiguem per què SUMAR ACCIÓ SOCIAL aterrés a les nostres contrades.?

Tenint en compte que el preu que paga l’ens públic a SUMAR, segons el PLEC de Condicions Tècniques que els vincula, és de 28,45 € (preu, hora d’atenció a la persona i sense impostos).

Hi ha un mínim establert NO facturable?

Per altra banda, assolits els objectius de cobraments salarials i documentats, quan toquen, i a diferència de SUPORT ASSISTENCIAL SLU., l’antiga LLEIDA ASSISTENCIAL SCP. (Només faltaria que no cobressin, o no estiguessin al corrent de la INSS o no tinguessin la seva documentació pel que respecta a: contractes, nòmines, etc.)

Bases d’Ajuda a Domicili de Serveis Socials de l’Alt Urgell
En cas que el servei es rebi de l’administració, el cost a pagar serà d’acord amb el que es fixi a l’Ordenança fiscal corresponent.
9. Compromís de compliment de les condicions de prestació del servei per part del/la treballador/a familiar.
Una vegada atorgada la subvenció s’haurà de justificar per escrit el Compromís del beneficiari i del/la treballador/a familiar de compliment de les obligacions recíproques que constin a l’informe de valoració tècnica per a la prestació del servei.

Les treballadores RECLAMEN:

Coordinacions multidisciplinàries, els Plans de Treball que és tal com hauria de ser, segons les Bases d’ajuda a domicili:
És de sentit comú que són EINES de TREBALL per evitar, per exemple: que una TF vagi a un domicili a realitzar tasques de control d’alimentació: disseny de menús diaris/setmanals, llista de la compra, la seva conservació, racionament, com també cuinar-ho i que per fallida de les tan nomenades COORDINACIONS MULTIDISCIPLINÀRIES no se li hagi comunicat a la treballadora condicions específiques de l’usuari com ara: diabetis, hipertens…, I que les treballadores hagin d’estar a l’empara del que vulgui o pugui comunicar l’usuari. Sabent que les treballadores signen contractes de confidencialitat de la mateixa manera que el TS (Treballadora Social) i altres sanitaris.

CONFLICTIVITAT de les treballadores?
No obviem que si no hagués estat, precisament per la seva COMBATIVITAT de les treballadores, als usuaris de TOT l’Alt Urgell se’ls hi aplicaria 50 minuts de servei, tot pagant-ne 1 hora sencera (60 minuts) Com està passant en altres comarques de Catalunya, on SUMAR ACCIÓ SOCIAL SL. actua com empresa encomanada del SAD (Servei d’Atenció a Domicili).

Aprofitem aquest article, en nom meu i altres persones que segur que també us ho agraeixen.
Gràcies, noies! Per l’esforç i sacrifici!
Tenim constància que moltes de vosaltres heu rebut pressions i altres van ser acomiadades amb improcedència.
Tot i això, heu estat i esteu continuant intentant fer respectar els DRETS tan vostres com els dels mateixos usuaris.

“…Caminante, no hay camino, se hace camino al andar…”

Antonio Machado.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa