L’OLOR O PUDOR DE SANTEDAT

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

RATZINGER, BENET XVI

Estem parlant d’un dels caps de l’Església catòlica, apostòlica i romana, una mort anunciada fa uns quants dies, que com era d’esperar trasbalsar la comunitat cristiana.

Aquest Papa emèrit, va ser el màxim responsable de la comissió de la Doctrina de la fe, que representa una mena de policia religiosa i que determina el que s’ajusta a la fe cristiana i el que no ho fa.

S’ha carregat al llarg de la seva carrera, dos importants teòlegs de la teologia de l’alliberament com era Leonardo Boff, per exemple, que va ser a l’època del Vaticà II un dels més progressistes, juntament el mateix Ratzinger.

No s’ha d’oblidar que als països àrabs existeixen policies religiosos que arresten gent, per exemple per no portar el vel islàmic ben posat per exemple en el cas de ser una dona.

Recordem el cas recent d’aquesta dona Iraniana que va ser assassinada en una comissaria de la mateixa policia religiosa Iraniana, la qual cosa va aixecar i continua aixecant molta polseguera.

La inquisició als nostres països occidentals Europeus va ser durant segles la nostra policia religiosa que torturava, matava i assassinava persones per a no complir amb les regles religioses establertes, del qual la comissió de la doctrina i la fe, n’és la successora immediata i contemporània.

Es diu que els dos papes congeniaven, però no és cert. Benet XVI tenia molta influència en la Cúria Romana, que molt sovint ha fet una oposició radical al Papa Francesc, la qual cosa no vol dir que el nou Papa sigui dels meus amics i que el consideri també un reaccionari, encara que sembla molt més obert sobre la societat actual.

Ara, tota la comunitat cristiana plora un dels seus, un reaccionari acabat, poca cosa més podem dir.

La societat moderna avança molt més ràpidament i va cap al laïcisme i ens està donant lliçons que les religions van per una banda i les persones per una altra, com per exemple passa amb els polítics, al final no donem el condol al Bisbe copríncep d’Andorra perquè seria trair la nostra essència.

Tots els creients posen una espelma a Déu i una altra al dimoni, molt sovint en la seva pràctica personal.

Aleshores el Papa Benet XVI, avui difunt representava les mateixes contradiccions de la nostra societat, la diferència és que l’església no hi posa remei.

Jo no el ploraré, per una qüestió bàsica de respecte. No tindré mai més consideració pel clergat i altres familiars.

Yann Marais

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa