La bretxa digital, tema del pròxim cafè col·loqui.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

En relació amb el cafè col·loqui al quin us convida L’Alternativa aquest proper divendres a les vuit del vespre a L’Ateneu de L’Alt Urgell, dir que tendrà per tema, com resa el títol d’aquest article, la bretxa digital.

Jo personalment vaig començar a treballar amb informàtica al cinquanta-dos anys, és a dir, no gaire d’hora precisament. O sigui, que als meus 52 era encara un analfabet en informàtica. I això amb l’experiència de la meva vida, plena de dispersió i no gaire racionalitat que, com sabem, són dos enemics principals de l’aprenentatge de qualsevol cosa i quant i més encara si es tracta d’eines complicalitzades com són molt sovint els programes informàtics. Ara sóc mig gran, amb les patologies pròpies d’una edat certa.

Durant i després de la pandèmia els canvis han estat bruts i brutals.

El teletreball, les citacions prèvies i les celebèrrimes app’s estan canviant de forma molt 1984 i radical nostra existència amb la desaparició de mica en mica dels diners en efectiu. Tot això generarà un altre tipus de misèria que té molt a veure amb l’accessibilitat.

Prou sabem que molts i moltes han quedat endarrerits i endarrerides i no sols gent gran, com sabem que aquestes noves eines han vengut per romandre entre nosaltres, per la qual cosa cal que en parlem i reflexionem al voltant del que ens espera.

Tot està està canviant i no nosaltres no hi podem fer res ja que vivim en una autèntica democràcia, una paret tecnològica oberta a totes les manipulacions, sense cap garantia expressa perquè això no pugui passar.

Les limitacions físiques, cognitives i totes les demés discapacitats són emperons afegits amb l’obligació de disposar d’intermediaris socials i familiars.

No porem garantir la intimitat ni la vida privada, ni ja tampoc la vida entera d’una persona. La igualtat i el coneixement de les noves regles no garanteix l’equitat del sistema i això ens duu a pensar que aquesta furia tecnològica és en la seva mateixa base discriminatòria, feta a imatge i mesura dels interessos de 4 grans multinacionals que creen confusió, malestar i que obren molts d’interrogants.

El divendres vinent nostre soci i amic Pere Cortés, teleco, ens aidarà a esbrinar el que està passant.

Us hi esperem a totes i tots.

Yann Marais.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa