Alimentar el futur per a tots i totes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Menjar, alimentar-se, és un acte senzill, quotidià, imprescindible per a qualsevol de nosaltres. Aquesta acció però, no hauria de ser una simple ingesta…  És una acció, que repercuteix en: la salut, l’economia, l’educacio, el treball, el canvi climàtic…   No hauríem de deixar que aquest assumpte tan vital sigui manipulat per un capitalisme alimentari de les polítiques neoliberals.

Hem passat d’una economia d’autoconsum, que practicaven els nostres ancestres, a una  economia globalitzadora què fa que milers d’aliments viatgin fora de temporada per arreu del món… hem estat consumidors de carn d’explotacions intensives, participants d’una cuina ultraprocessada, ens hem desconnectat de la cadena natural alimentària …… tot plegat, ha anat fent bola …. Aquest model no és digerible, no és assimilable, ni per al planeta Terra ni per a nosaltres mateixos.

Afortunadament però, estem en temps de canvi, de conscienciació .    Ja que donem més importància al que mengem, volem participar com a consumidors d’un mercat de proximitat local, volem ser més responsables en el nostre consum, evitant el malbaratament alimentari… però tot aquest canvi de voluntats planteja nous reptes …  la gran qüestió és: podem garantir que hi haurà una alimentació sostenible pel planeta Terra i per un major nombre de butxaques? Dret o privilegi?

Sembla per tant, que també hi ha d’haver unes polítiques que acompanyin aquest nou model econòmic que posa en el centre les persones en les seves diferents perspectives: agricultors , ramaders, distribuïdors, consumidors…….  Si aquesta manera de fer, aquesta creença no la sustenten ambdos,  no podrem parlar ni d’alimentació sostenible, ni  de justícia alimentària per a tots i totes.

Maite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on pocket
Pocket
Share on whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa