Al cap i a la fi tot se sap fins i tot la veritat.

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en pocket
Pocket
Compartició en whatsapp
WhatsApp

Avui parlarem de Julian Assange. No és pas mon cosí ni un urgellenc de pro, d’aquestes famílies amb vuit cognoms urgellencs que sempre repeteixen com l’all que els draps bruts s’han de netejar a casa.

I us podeu demanar: a què ve això? Això va de democràcia i de dret a la informació, va de premsa lliure i de llibertat de premsa: això és el cas del nostre col·lega, salvant les distàncies. Efectivament wikileaks és un lloc web sense ànim de fer diners per destapar les mentides del tiet Sam, el del barret de copa i encara fa més olor de podrit tot i saber que és la CIA qui l’acusa de revelació de secrets i demés família. ¿Tan lletjos són els secrets dels EUA de la història com per voler el cap d’Assange? No vull pensar en tot quant no sabem d’aquest país de la II Guerra Mundial ençà tot al llarg del planeta: suport a dictadures, guerra bruta contra Cuba, Xile, etc… i tot per salvar la democràcia made in USA, és a dir, capitalisme a dojo i la fi justificant els mitjans emprats, com per exemple: “tirotejos mortals indiscriminats i masius de les forces armades dels EUA a l’Iraq i l’Afganistan”(“Matar al missatger”, Eulàlia Solé, “La Vanguardia”, 17 de gener 2022, pàgina 18).

Mentides i cintes de vídeo és el títol d’una pel·lícula famosa que s’aplica a tots els servicis secrets del món enter (França, Gran Bretanya, EUA, Israel,…), però, com diu Amnistia Internacional, Julian Assange no és culpable de res, sinó d’exercir el dret de llibertat de premsa anant a les arrels de la informació, un dret fonamental reconegut pels organismes internacionals, reconegut per Nacions Unides, la mateixa Amnistia Internacional, Reporters Sense Fronteres i totes les organitzacions que defensen l’exercici dels drets humans, L’Alternativa inclosa. Cap de nosaltres som innocents i no ho serem mai si deixem que el regne unit de la Gran Bretanya extradeixi Julian Assange als EUA, no podrem mai més mirar-nos a qualsevol vidre dels múltiples aparadors que hi ha a les nostres ciutats i pobles.

Jo, com activista social i cultural que sóc, rebutjo aquesta extradició perquè crec que els drets d’aquest ciutadà als EUA no seran garantits i el primer dret és la presumpció d’innocència i afegeixo simbòlicament la meva signatura a la de les 115 000 persones que ja s’han pronunciat en contra d’aquesta extradició.

Free Julian Assange now!

Yann Marais

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en pinterest
Pinterest
Compartició en pocket
Pocket
Compartició en whatsapp
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa