A L’ALT URGELL, TAMBÉ DIEM PROU

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

VAGA DEL PERSONAL DOCENT!

MARÇ DE 2022

Benvolgudes famílies,

Aquí reproduïm el manifest dels docents del territori que s’uneixen a la vaga convocada enguany.

L’Assemblea de docents de l’Alt Urgell ens sumem a la vaga d’educació dels dies 15, 16, 17, 23, 29 i 30 de març. Us escrivim aquest correu per informar-vos de primera mà del que està passant a educació i explicar-vos les causes reals que han motivat a mobilitzar-nos.

Entenem que les famílies formeu part de la comunitat educativa i, per aquest motiu, us animem a que ens recolzeu i us sumeu amb nosaltres tant com pugueu per lluitar per l’educació dels vostres i nostres fills i filles. Alguns de nosaltres, a més de docents també som mares i pares i entenem com és d’important saber com afecten a l’educació les decisions polítiques que es prenen als despatxos.

Després de més de deu anys de retallades en educació i de dos anys duríssims de pandèmia, els darrers mesos la conselleria d’educació ha informat en roda de premsa de múltiples canvis en que no han estat consultats, negociats, ni consensuats amb cap agent de la comunitat educativa, ni amb les famílies, ni amb el personal dels centres educatius, ni estudiants ni sindicats.

Malgrat totes les accions reivindicatives que hem dut a terme, els treballadors i treballadores dels centres educatius portem molt de temps sense pràcticament millores en les nostres condicions laborals, retallades fa més de deu anys, les quals afecten directament i indirectament al desenvolupament de la nostra feina.

Estem cansats d’aquest maltractament, autoritarisme, menysteniment i menyspreu de la conselleria, imposant canvis que afecten a l’educació dels nostres fills i filles i als nostres drets laborals. Arribats en aquest punt, no ens queda cap altre remei que anar a la vaga.

Les nostres reclamacions són, entre d’altres, les següents:

• Inversió de com a mínim el 6% del PIB en educació tal com indica la LEC (Llei d’Educació de Catalunya). Actualment Catalunya inverteix un 3,6% del PIB en Educació, lluny encara del 4,2% del conjunt de l’Estat o del 4,6% de la UE.

• Disminució del nombre d’alumnes per classe a tots els nivells. Augment de la plantilla per a l’atenció personalitzada de l’alumnat (docents, personal de suport, de migdia…)

• Reversió de les condicions laborals retallades, com el retorn a l’horari lectiu anterior.
• Oferta pública de places d’FP suficient i gratuïta. Equiparació de tot el professorat d’FP.

• Més recursos humans i materials per l’educació inclusiva: més hores de logopedes, personal de vetlla, infermeria escolar, aula d’acollida…

• Retirada del nou currículum que no assegura la inclusió ni la igualtat de condicions a l’ESO i comporta la desaparició de moltes hores d’especialitat tant a primària com a l’ESO i al batxillerat. Aquest nou currículum deixa moltes hores de gestió autònoma als centres sense orientacions ni recursos que podrà marcar diferències molt importants entre centres. Aquest canvi s’ha produït a corre-cuita, sense temps de debat ni de treball compartit entre professionals.

• Calendari escolar consensuat amb la comunitat educativa i pensant en el que necessita l’alumnat.

• Estabilització real del personal interí i pacte d’estabilitat.

• Recuperació del poder adquisitiu del personal dels centres educatius.

• Defensa de la immersió lingüística i dels projectes lingüístics de centre i planificació, recursos i eines per a la seva defensa per part del Departament d’Educació.

• La saviesa col·lectiva de la comunitat educativa no pot ser substituïda per la voluntat només de la conselleria d’educació, per això demanem la dimissió del conseller González-Cambray i una negociació real.

Perquè ens estimem la nostra feina i creiem plenament en una escola pública de qualitat, diem:

Prou decidir sense comptar amb la tota la comunitat educativa! Prou retallades!
Prou màrqueting per posar la societat en contra nostra!
Prou imposicions!

Des de l‘Alt Urgell, l’assemblea de docents diem PROU!

Assemblea de docents de l’Alt Urgell, 11 de març del 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa