8 de març manifest col.lectiu feminista Alt Urgell

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Avui, 8 de març del 2023, hem fet vaga perquè no podem més. No podem més, davant d’un sistema que ens explota, que exerceix violència sobre nosaltres i ens condemna a lluitar per sobreviure. Hem fet vaga laboral, però també de consum i de cures, per posar en relleu totes les tasques invisibles i no remunerades de les que, sovint, ens encarreguem les dones i que són imprescindibles per al funcionament del capitalisme. Sense nosaltres tot s’atura, i per això ens aturem.

Hem sortit al carrer per defensar la vida i per cridar ben fort:

 • Que l’autodefensa feminista és la nostra eina davant les violències masclistes, LGBTIfòbiques i transmissògines.
 • Que des del feminisme lluitem contra el feixisme, els creixents discursos de dreta i antifeministes i contra el racisme en totes les seves formes!
 • Que la terra és per qui la treballa!
 • Que necessitem un sistema laboral que garanteixi sous dignes, jornades laborals més reduïdes, treball per a tothom i descans per a tothom.
 • Que l’habitatge és un dret i no una mercaderia!
 • Que s’ha de garantir que tothom tingui accés a menjar, subministraments i elements essencials per a la vida!
 • Que el sistema sociosanitari i l’educatiu han de ser 100% públics.
 • Que els nostres cossos no són territori de conquesta ni són oberts a debat, crítica o opinió. Acabem amb la gordofòbia i la transfòbia.
 • Que l’avortament ha de ser lliure, gratuït i universal.
 • Que l’accés a la cultura ha d’estar garantit.
 • Que la repressió mai ens aturarà i des del feminisme hi plantarem cara!

Davant de l’ofensiva patriarcal, les dones hem de construir la nostra pròpia alternativa, hem de dotar-nos de mecanismes que protegeixin les nostres vides i el nostre benestar. Aquests mecanismes, els generem en els nostres espais mitjançant el suport mutu, les cures entre nosaltres i el reconeixement i la denúncia de la violència i la discriminació com a tals; especialment dura i violenta contra la dones migrants i les persones d’identitats dissidents contra un sistema binari, racista i gordòfob. Cal seguir denunciant, analitzant i entenent la ideologia patriarcal que hi ha darrere i combatent-la col·lectivament. Per això, us animem a totes a participar tant del comitè que s’organitza el 8 de març de forma anual com en el col·lectiu feminista que es reuneix cada quinze dies els dijous (i ens podeu trobar a instagram com a Col·lectiu feminista de l’Alt Urgell). Com deia Maria Mercè Marçal:

“Dones, baixeu, veniu a la dansa de l’herba. Enramem els balcons i preparem la terra. Reguem-la amb pluja i sol, defensem-la amb les dents, perquè hi arreli l’arbre de l’alliberament.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Pocket
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Últimes notícies

Més de L'Alternativa